Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 Ianuarie 2010

Apartamentele din centrul Capitalei, cu o treime mai iefine

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2010

Apartamentele din zona Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24,7% , cele din Unirii cu 30,7%, iar cele din zona Decebal cu 28,8%, in 2009, potrivit datelor publicate miercuri de portalul www.imobiliare.ro, citate de NewsIn.

“Sunt luate in calcul zonele rezindentiale in care exista zilnic cel putin 30 de oferte active de apartamente vechi si noi situate in blocuri de apartamente, scoase la vanzare pe principalul portal imobiliar din Romania.

Astfel, la 31 decembrie 2009, primul loc in topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucuresti este ocupat de Dorobanti cu o valoare medie de 1.747 euro/mp de suprafata utila.

Urmeaza zona Unirii cu 1.710 euro/mp si Decebal cu 1.687 euro/mp” arata clasamentul portalului imobiliar.

Astfel, topul arata diferit fata de inceputul anului, cand pe primul loc se situa zona Unirii, cu o valoare medie de 2.467 euro, in timp ce Dorobanti ocupa doar pozitia a treia, cu o valoare medie de 2.321 euro/mp.

Preturile apartamentelor din zonele scumpe au evoluat diferit pe parcursul lui 2009 in comparatie cu ce s-a intamplat in restul zonelor, inregistrandu-se scaderi semnificative pe tot parcursul intervalului, chiar si in cea de-a doua jumatate a anului.

De asemenea, rata scaderii preturilor in aceste zone este peste media inregistrata in Bucuresti de 22,4%.

Astfel, apartamentele din Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24,7%, cele din Unirii cu 30,7%, iar cele din Decebal cu 28,8%.

La polul opus, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din Bucuresti este Rahova, unde, pentru un metru patrat de suprafata utila se solicita, la 31 decembrie 2009, 1.124 euro.

“Daca in zonele scumpe din Capitala preturile au scazut pe tot parcursul anului, in cartierele ieftine, perioadele de scadere au alternat cu cele de crestere, in a doua parte a anului.

Cele mai active zone din Bucuresti, potrivit numarului de oferte eliminate si numarului de oferte active, au fost, in 2009, Militari, Titan si Drumul Taberei” conform unui clasament realizat pe baza numarului de oferte nou introduse pe portalul citat. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe