Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
10 Februarie 2010

Apartamentele noi, mai scumpe ca cele vechi

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 10 Februarie 2010

Apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi sunt mai scumpe, in prezent, in medie cu 450 de euro pe mp comparativ cu cele din blocurile vechi.

Aceasta este una dintre concluziile unei analize realizate de Colliers International, care precizeaza ca este vorba de pretul mediu cerut. Astfel apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi costa 1.550 euro pe mp, fata de 1.092 euro pe mp la apartmentele din blocurile vechi.

Pe de alta parte, analistii imobiliari citati sustin ca dupa demararea celei de-a doua etape a programului Prima Casa, piata imobiliara va fi impulsionata, insa trendul descendent va continua.

Acestia remarca faptul ca anul 2010 a inceput fara miscari importante pe piata apartamentelor din Bucuresti.

“Luna ianuarie a fost o luna de stagnare pe ambele piete rezidentiale. Atat BREI-Nou, cat si BREI-Vechi nu au inregistrat schimbari fata de luna decembrie. Piata asteapta sa simta cum va decurge anul 2010 si inca nu sunt suficiente indicii pentru a se forma o parere.

A doua etapa a programului ‘Prima Casa‘ este factorul care va avea, probabil, influenta cea mai mare asupra evolutiei preturilor apartamentelor. Ne putem astepta la o scadere usoara in urmatoarele luni, pana la anuntarea demararii sau amanarii celei de-a doua etape a ‘Primei Case'”, arata analistii imobiliari.

Sovaiala autoritatilor nu miroase bine

Acestia considera ca, pe masura ce timpul va trece si nu va exista o pozitie oficiala ferma referitoare la acest program, scaderile se vor accentua de la luna la luna. Pe de alta parte, un anunt clar referitor la ‘Prima Casa’ 2010 va stabiliza piata, generand posibilitatea de a vedea chiar cresteri pentru apartamentele ce se incadreaza in plafonul maxim acordat.

Bucharest Real Estate Index
(BREI), indicele calculat lunar de divizia de proiecte rezidentiale a Colliers International care analizeaza evolutia preturilor locuintelor din Bucuresti, a stagnat in prima luna din 2010.

Reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor IMM a anuntat recent ca persoanele care incheie pana la 15 februarie 2010 antecontracte de vanzare-cumparare de locuinte prin programul “Prima Casa” vor beneficia in continuare de garantia statului la contractarea creditului, ulterior programul urmand sa fie modificat, pentru stimularea achizitiei de locuinte noi.

Pana in prezent Fondul a aprobat peste 14.000 de garantii in cadrul Programului Prima Casa, in valoare de peste 600 milioane de euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe