Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 Septembrie 2009

Banca Transilvania va solicita suplimentarea plafonului pentru “Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 20 Septembrie 2009

Banca Transilvania va solicita Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri suplimentarea plafonului aprobat pentru acordarea de credite in cadrul programului “Prima Casa” la 25 milioane euro, a declarat pentru MEDIAFAX directorul pentru retail al institutiei, Gabriela Nistor.

“Am decis sa solicitam suplimentarea plafonului la 25 milioane de euro. Cu cererile si dosarele pe care le avem in lucru suntem aproape de acest nivel”, a afirmat Nistor.

Aceasta a afirmat, pe 10 septembrie, ca Banca Transilvania are in lucru dosare pentru “Prima Casa” in suma egala cu plafonul aprobat de FNGIMM, de 17,1 milioane euro, si ca va analiza posibilitatea de a cere majorarea cotei alocate. Banca Transilvania a cerut initial un plafon de 25 de milioane de euro pentru a acorda credite in cadrul programului guvernamental.

Totusi, valoarea totala a ofertelor depuse de banci a insumat 1,46 miliarde euro, depasind plafonul maxim de garantare stabilit de Guvern de un miliard de euro, si astfel s-a decis distribuirea pro-rata a sumelor limita de garantare pentru fiecare institutie.

Potrivit datelor prezentate de FNGCIMM, valoarea solicitarilor de garantare primite de institutie pana luni reprezenta 12,5% din plafonul stabilit de Guvern pentru “Prima Casa”, iar unele banci participante au utilizat peste 70% din plafonul alocat.

Cele mai active patru banci, respectiv BRD, BCR, Banca Transilvania si Alpha Bank, cumulau circa 85% din valoarea totala a solicitarilor de garantare.

“Cinci dintre banci nu au dat niciun ban. Mai este mai putin de o luna pana cand se implineste termenul de trei luni cand se va rediscuta plafonul pentru fiecare banca. Atunci se va lua de la cei care nu au dat credite si se va da celor care au avut credite mai multe”, a declarat, marti, Vasile Coman, director executiv coordonator in cadrul Fondului de Garantare.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe