Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
26 August 2009

Bechtel a finalizat aproape 3 km din Autostrada Transilvania

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 26 August 2009

Constructorul Autostrazii Transilvania, compania Bechtel, a anuntat, miercuri, finalizarea a 14 poduri si viaducte de pe tronsonul 2B, Campia Turzii – Gilau (judetul Cluj), lungimea cumulata a structurilor finalizate fiind de aproape trei kilometri, transmite corespondentul Mediafax.

“Lucrarile la constructia viaductelor si podurilor au fost finalizate prin turnarea placii de suprabetonare, a grinzilor parapet si a elementelor prefabricate. De asemenea, s-au finalizat lucrarile de hidroizolatie si se desfasoara ultimele activitati de asfaltare”, se arata in documentul citat.

Pe tronsonul 2B se vor construi 45 de structuri – poduri, pasarele, pasaje, viaducte, portale – dintre care 16 viaducte, 14 poduri, opt pasaje, peste autostrada sau alte drumuri de legatura, si sapte portale.

“Lungimea totala cumulata a structurilor de pe aceasta sectiune este de aproape sapte kilometri“, se arata in comunicatul Bechtel, iar lungimea structurilor finalizate este de trei kilometri.

 

——————–

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

——————–

Bogdan Sgarcitu, director de comunicare al Bechtel, a declarat ca finalizarea acestor structuri reprezinta o realizare importanta in cadrul proiectului Autostrada Transilvania.

“Aceste poduri si viaducte finalizate vor asigura continuitatea transportului greu pe aliniamentul autostrazii si vor ajuta la optimizarea multor procese din cadrul activitatii de constructie”, a afirmat Sgarcitu.

 

Potrivit unui protocol incheiat in februarie intre Ministerul Transporturilor si Bechtel, compania americana s-a angajat sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii – Gilau si viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcau – Bors.

Ministerul Transporturilor va plati in acest an companiei Bechtel 420 de milioane de euro, in baza protocolului incheiat intre cele doua parti.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute


Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe