Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
26 Mai 2010

Beneficiarii Prima Casa, cei care nu au detinut o locuinta incepand cu anul 2000

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 26 Mai 2010

Senatorii au decis ca beneficiarii programului “Prima casa” sa poata fi persoanele care nu au detinut incepand cu anul 2000 si pana la data solicitarii creditului garantat, in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, informeaza Mediafax.

Senatorii au adoptat miercuri, cu amendamentele propuse de Comisia pentru buget-finante, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2010 pentru modificarea si completarea OUG nr.60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii Programului “Prima casa”.

In varianta propusa de Guvern se mentiona ca beneficiarul programului poate fi persoana fizica ce, pana la data solicitarii creditului, nu a detinut in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita.

Membrii Comisiei pentru buget au sustinut ca, in varianta propusa de Guvern, se limiteaza posibilitatea tinerilor de a avea acces la programul “Prima casa” in situatia in care acestia detineau o locuinta (garsoniera) pe care o instraineaza deoarece a devenit improprie ca urmare a cresterii numarului membrilor familiei prin nasterea unor copii.

Comisia a mai apreciat ca o limitare riguroasa ar avea ca efect o gestiune mai greoaie a datelor.

Potrivit unui alt amendament adoptat de senatori, locuintele pot fi construite de beneficiari care detin in proprietate terenul pe care urmeaza sa se contruiasca locuinta, sau prin asociatii fara personalitate juridica, cel putin unul dintre asociati fiind proprietarul terenului pe care urmeaza sa se construiasca locuintele.

Senatorii au eliminat din textul ordonantei mentiunea potrivit careia asociatiile fara personalitate juridica care pot participa la acest program trebuie sa fie constituite din minimum sapte beneficiari.

Programul Prima Casa are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achizitia sau construirea unei locuinte prin contractarea de credite garantate de stat.

 

Proiectul, care a fost adoptat cu 41 de voturi “pentru”, 26 de voturi “impotriva” si 2 “abtineri”, a fost dezbatut de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe