Berceanu: 2.000 km de autostrada peste 20 de ani

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 11 Octombrie 2009, Ultima actualizare: 11 Octombrie 2009

Romania ar putea avea 2.000 de kilometri de autostrada peste 20 de ani, acest lucru fiind posibil atat din punct de vedere tehnic, cat si economic, a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de ProTV. 

“Daca vreti sa va raspund foarte scurt, ar trebui sa va spun cati kilometri de autostrada va dori. Si anume, a dori inseamna cati bani va pune pentru indeplinirea acestei dorinte Romania, prin Romania intelegand si guvernantii care fac propuneri, si Parlamentul care le voteaza, si dumneavostra, presa, si prin dumneavostra opinia publica, care face presiuni.

Daca veti face toate aceste lucruri, sau vom face toate aceste lucruri ca sa fie mai mult, atunci sigur ca va avea, nu stiu, poate 2.000 de kilometri de autostrada peste 20 de ani, e foarte posibil. si din punct de vedere tehnic, si din punct de vedere economic, e foarte posibil”, a declarat ministrul, raspunzand unei intrebari legate de numarul de kilometri de autostrada disponibili peste 20 de ani.

El a afirmat ca daca Guvernul va aloca in urmatorii trei ani suma de doua miliarde de euro anual, la sfarsitul acestei perioade ar putea fi finalizati 500 de kilometri de autostrada si inca 2-300 de kilometri s-ar afla in lucru, “foarte aproape de gata”.

“Daca insa va pune, cum a fost anul asta, pentru autostrazi, vreo 500 de milioane euro, o sa fie pe sfert aceasta chestiune“, a spus Berceanu.

Ministrul a afirmat ca nivelul propus in programul de guvernare, de 836 de kilometri de autostrazi, este maximul care ar fi putut fi realizat in patru ani.

“Este maxim maximorum ce se poate face, oricine ar fi la guvernare, din niste conditii obiective, tehnice”, a spus Berceanu.

Potrivit sursei citate, in Romania sunt in prezent 290 de kilometri de autostrada dati in folosinta.

Ministrul Transporturilor a afirmat ca vrea sa finalizeze anul viitor 90 de kilometri de autostrada, nivel propus si in 2009, din care nu a realizat insa decat jumatate, si a cerut pentru 2010 un buget de 3,5% din PIB.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • Lidia Ferreira

    Mi-e jena, mie, ca romanca sa citesc declaratia Dlui.Ministru Berceanu…domniei sale chiar nu-i este rusine sa declare ca in 20 DE ANI S-AR PUTEA sa avem 2000 de km. de autostrada???? Oare nu stie ca in doar cativa ani Spania, Portugalia…s.a. si-au impanzit teritoriul de autostrazi si superstrazi?…Ungaria, aici, aproape, are autostrada, superstrazi ultra civilizate…Oare chiar nu stie ca intre Sebes si Deva se stau peste 4 ore pentru a parcurge cativa kilometri???Asa am stat anul trecut, asa am stat si acum doua zile, intorcandu-ne ACASA din Italia……ACASA!!! Vai de noi…

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe