Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 iul. 2009

Blaga se roaga de primari sa vanda locuintele ANL

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, le solicita primarilor sa vanda locuintele construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), spunand ca banii se vor intoarce la administratiile locale, cu aceeasi destinatie.

Blaga a spus, joi, la Sfantu Gheorghe, ca are o rugaminte catre toti primarii din tara, respectiv sa vanda locuintele ANL pentru tineri, mentionand ca banii se vor intoarce in orase cu aceeasi destinatie, respectiv locuinte ANL.

Ministrul a afirmat ca nu ii poate obliga pe primari sa vanda locuintele, deoarece primariile au dat terenurile si au suportat costurile bransamentelor, dar ca ii roaga sa faca acest lucru, astfel incat banii sa ajunga la buget si apoi sa se intoarca in orasele din care au plecat.

„Il rog si pe domnul primar din Sfantu Gheorghe si pe toti primarii sa vanda locuintele ANL la tineri si le promit ca banii se vor reintoarce in Sfantu Gheorghe si in celelalte orase, cu aceeasi destinatie, locuinte ANL”, a spus Blaga. Potrivit acestuia, daca locuintele ar fi vandute, pot incepe noi lucrari.

„Noi nu urmarim profitul, de aceea nu pot sa ii oblig pe domnii primari, pentru ca ei vin cu terenul si fac bransamentele pe banii comunitatii. Daca vor vinde locuintele, noi ii obligam doar sa foloseasca evaluatori autorizati, si repet, banii vor veni inapoi catre administratii cu aceeasi destinatie”, a spus ministrul Vasile Blaga.

Ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, declara, miercuri, ca ministerul a alocat in acest an aproape 170 milioane de euro pentru constructia de locuinte prin ANL, pentru chiriasii evacuati si locuinte sociale.

 

–––––––

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

–––––––

Blaga mentiona, ca pana la 3 iulie, ministerul a construit 1.369 de locuinte, din care ANL – aproape 1.100, restul reprezentand apartamente pentru chiriasii evacuati si unitati locative sociale.

El reitera ca ministerul va construi 6.000 de locuinte in acest an, din care peste 3.200 prin ANL si inca 10.000 de unitati anul viitor.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe