Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
10 Mai 2010

Boc promite 4000 locuinte ANL in 2010

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 10 Mai 2010

Premierul Emil Boc a anuntat duminica seara ca programul pe care si-l asuma Guvernul va permite plata datoriilor catre firme si o serie de investitii in economia rurala, reabilitarea a 500 km drumuri judetene si construirea a 4000 locuinte ANL, potrivit NewsIn.

Emil Boc a precizat ca masurile economice asumate de Guvern vor permite platirea datoriilor catre firme de aproximativ un miliard euro, “inclusiv bani catre sectorul medical, pentru a elimina blocajele din economie in trimestrul II, poate si III”.

In plus, Executivul va asigura in continuare programul de investitii in economia rurala de 1 miliard euro din fonduri europene si nationale, care vizeaza IMM-uri din mediul rural, drumuri si alte forme de infrastructura, care se va derula incepand cu 15 mai, a explicat seful Guvernului.

“Vom putea sustine un program de investitii de doua miliarde euro prin cele 24 companii de la Ministerului Economiei in lucrari in continuare si noi. Vom putea finaliza 4000 locuinte ANL in acest an, din banii de la buget, vom finaliza 500 km drumuri judetene in cadrul programului de reabilitare”, a explicat Boc.

De asemenea, din cele 25.000 case prevazute in programul “10 case pentru specialisti- Renasterea satului romanesc”, Guvernul va putea construi 1000 case in 2010.

In privinta infrastructurii, Boc a anuntat ca exista resurse pentru realizarea centurilor ocolitoare pentru municipiile Sibiu, Oradea, Cluj, Lugoj, Iasi, dar si a 20 km din centura Bucuresti Nord -Chitila Voluntari si reabilitarea a 400 km de drumuri nationale.

De asemenea, vor fi continuate lucrarile la autostrazile Transilvania, Timisoara-Arad, Cernavoda- Constanta, Bucuresti- Ploiesti, care se vor termina abia in 2011, a mai spus premierul.

Boc a precizat ca bugetul va permite continuarea programelor Rabla, Prima Casa, Primul Siloz, si ca Guvernul va extinde mecanismul garantiilor guvernamentale dupa acest model, pentru un program de sustinere a intreprinderilor care au castigat proiecte europene, dar nu au resursele financiare pentru cofinantare, pentru ca bancile nu dau inca imprumuturi.

Totodata, vor fi sprijinte firmele care angajeaza someri, a precizat seful Guvernului. El a subliniat ca Ministerul de Interne si Ministerul de Finante au pregatit deja un program extrem de agresiv de combatere a evaziunii fiscale, in toate domeniile, fara exceptie si fara privilegii.

Boc a subliniat ca programul Guvernului, care include pastrarea cotei unica si TVA neschimbate, alaturi de neimpozitarea profitului reinvestit reprezints un temei “pentru realizarea unei cresteri economice sanatoase”. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe