Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 iul. 2009

BRD a aprobat 30 de credite ipotecare prin Prima Casa la o medie a imprumutului de 40.000 euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

BRD a aprobat 30 de credite ipotecare prin programul Prima Casa, alte 30 de imprumuturi fiind in curs de avizare la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, media unui credit cerut la BRD fiind de 40.000 euro, a declarat, pentru NewsIn, directorul comercial pe retea, Lucian Cojocaru.

„Avem aproximativ 4.000 cereri de credit procesate in sistemul de scoring pentru 9.000 de clienti care si-au aratat interesul fata de program.

Din acestea, circa 1.000 de cereri sunt demarate efectiv in diverse faze de procesare, iar 60 sunt deja avizate sau in curs de avizare la FNGCIMM”, a spus Cojocaru.

El a precizat ca BRD va solicita suplimentarea plafonului aprobat de FNGCIMM, in cazul in care banca va epuiza suma deja aprobata de Fond.

„In ritmul de astazi am putea epuiza plafonul in cateva luni si evident ca vom solicita redistribuiri, daca este cazul.

Oricum, stiu ca Fondul are un mecanism de redisribuire din trei in trei luni”, a mentionat Cojocaru. FNGCIMM a alocat un plafon de 171 milioane euro pentru creditele acordate de BRD prin programul Prima Casa.

In cadrul programului guvernamental „Prima Casa” au depus initial oferte 20 de banci: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Ulterior, ING Bank a anuntat ca renunta sa mai participe la program si ca va lansa in aceasta vara un produs similar celor din „Prima Casa”, in limita a 80.000 de euro pentru fiecare imprumut.

Plafonul stabilit de guvern pentru creditele date prin „Prima Casa” este de un miliard euro, iar fiecarei banci i-a fost alocata o limita a volumului imprumuturilor in sistem pro-rata, in functie de oferta depusa initial. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe