Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 Aprilie 2010

Bucurestenii se inghesuie sa cumpere locuinte sub 60.000 de euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 29 Aprilie 2010

Numarul bucurestenilor care cauta apartamente cu preturi de pana la 60.000 de euro in blocuri vechi a crescut de aproape patru ori in primavara acestui an fata de 2009, in timp ce interesul pentru locuintele la preturi de 75.000-100.000 euro s-a redus la jumatate, potrivit Imopedia.ro, precizeaza Mediafax.

In primavara anului trecut, 5% dintre bucuresteni erau interesati sa cumpere locuinte vechi cu preturi de pana la 60.000 de euro, in prezent numarul acestora majorandu-se la 19%, se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar Imopedia.

Totodata, daca la inceputul anului 2009, 46% dintre bucuresteni cautau sa cumpere un apartament cu valori cuprinse intre 75.000 – 100.000 euro, in prezent doar 26% cauta astfel proprietati.

In ce priveste proprietatile vechi de peste 100.000 euro, analiza Imopedia nu a relevat nicio modificare fata de primavara anului trecut, numarul cautarilor ramanand la acelasi nivel.

Dar cei mai multi bucuresteni, respectiv 39% din total, sunt interesati de locuinte cu preturi intre 60.000 euro si 75.000 de euro.

In acelasi timp, apartamentele noi au inceput sa fie mai cautate in acest an decat in 2009, lipsa clientilor intr-o perioada mai dificila a pietei imobiliare determinandu-i pe multi dezvoltatori sa faca oferte tot mai bune pentru a nu ramane cu locuintele nevandute.

“Astfel, interesul pentru apartamentele noi a crescut de patru ori fata de primavara anului trecut, ceea ce a generat automat o scadere pe piata locuintelor vechi, unde interesul s-a redus fata de aceeasi perioada cu 17%”, se mentioneaza in comunicat.

Cu toate astea, 78% dintre bucuresteni vor sa achizitioneze o locuinta veche, iar 22% una intr-un bloc nou.

Cei mai multi dintre cei care vor sa cumpere un apartament se uita la “zonele bune ale Bucurestiului”, pe primul loc in preferintele bucurestenilor fiind cartierul Tineretului, urmat de zona 1 Mai, Unirii, Titan, Iancului, Timpuri Noi, Mihai Bravu (Muncii) si Dorobanti.

Cele mai putine cautari se inregistreaza in zonele IMGB, Soseaua Alexandriei si Ferentari.

Ca o comparatie, in Ferentari numarul celor interesati de un apartament este de 12 ori mai mic decat in de zona Tineretului.

In ceea ce priveste casele, Imopedia remarca un dezechilibru intre cererea si oferta din Capitala, in conditiile in care majoritatea bucurestenilor cauta proprietati sub 150.000 de euro, iar in piata cele mai multe case, respectiv 76% din total depasesc aceasta valoare.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe