Cat mai costa un mester pentru casa ta pe timp de criza

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 7 Iulie 2009, Ultima actualizare: 07 Iulie 2009

Desi pe timp de criza amenajarea casei, o noua zugraveala sau rezolvarea unei probleme tehnice stau la sfarsitul listei de prioritati, uneori esti nevoit sa apelezi la bugetul de urgenta pentru a face cateva modificari.

Fie ca este vorba numai de a schimba instalatia electrica, de a repara chiuveta din baie sau a da o mana de var pe pereti, daca esti nepriceput te vezi nevoit sa apelezi la serviciile specialistilor.

Iar un astfel de mester nu este intotdeaua cel mai ieftin, cu atat mai mult cu cat problemele casei tale au fost dintotdeauna o provocare.

Astfel, daca vei apela la un zugrav trebuie sa intelegi ca timpul costa bani. Cu cat mai repede iti termina de zugravit o camera cu atat te va costa mai mult. Pentru o suma intre 1.000-1.500 de lei, o camera este gata in 2-3 zile.

Daca vrei sa faci ceva schimbari in baie vei plati instalatorului peste 200 de lei ca sa monteze un calorifer, 100 de lei pentru o chiuveta si 500 de lei pentru o cada.

Ceva mai scump este electricianul. Pentru schimbarea unui tablou electric scoti din buzunar pana la 700 de lei numai pentru manopera, la care se adauga costul materialelor.

Daca ai probleme cu cablul tv si nu ai rabdare sa vina sa-ti rezolve problema compania care furnieaza acest serviciu, un specialist de acest gen, care iti va rezolva problema in 10 minute, te va costa 30 de lei.

Lacatusul de urgenta este si el foarte scump. Pentru a se deplasa rapid la locuinta ta ca sa-ti deblozheze o usa tariful este de cel putin 200 de lei. Treaba se rezolva insa in maxim 1-2 ore.

Pentru a fi sigur insa ca vei plati un tarif adecvat, iar preturile nu vor fi “umflate”, cel mai bine este sa suni la o firma particulara care sa iti trimita profesionisti, unde preturile sunt standard.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe