Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 Martie 2010

Cat vor sa plateasca bucurestenii pentru un apartament de 2 camere

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 15 Martie 2010

Bucurestenii in cautare de apartamente cu 2 camere sunt dispusi sa plateasca intre 40.000 si 100.000 Euro, insa majoritatea persoanelor chestionate doresc sa plateasca aproximativ 65.216 Euro, reiese din studiul realizat de organizatorii Targului Imobiliar Project Expo.

Persoanele care cauta garsoniere sunt dispusi sa plateasca intre 35.000 si  60.000 Euro, iar pentru apartamentele de 3 camere, romanii cauta locuinte in marja de 70.000 si 120.000 Euro.

Studiul a fost efectuat la editia de primavara a Targului Imobiliar PROJECT EXPO, ce a avut loc in perioada 5 – 7 martie 2010, pe un esantion de 243 persoane si cuprinde preferintele vizitatorilor asupra tipului de locuinta pe care doresc sa-l achizitioneze, localizarea acesteia, preturile dorite, cat si suprafata exprimata in mp.

Studiul mai arata ca 44,08% din respondenti prefera tipul de apartament cu 2 camere, 8,6% opteaza pentru garsoniera, 31,18% doresc sa achizitioneze o locuinta de tip vila, 13,97% inclina spre a cumpara un apartament cu 3 camere si 2,15% din persoanele chestionate doresc sa achizitioneze un teren.

In ceea ce priveste pozitionarea apartamentelor, 25 % din vizitatorii care cauta o garsoniera, doresc sa fie amplasata in sectorul 1 din Bucuresti, 37,5 % in sectorul 3, 12,5 % in sectorul 4.

Apartamentele cu 2 camere sunt cautate de 21,95 % dintre respondenti in sectorul 1, de 7,31 % in sectorul 2, iar persoanele ce prefera ca locatizarea imobilelor sa fie in sectorul 3 sunt exprimate procentual in 17,07% din totalul vizitatorilor ce opteaza pentru acest tip de locuinta.

Litoralul este preferat de10,34% dintre cei ce doresc sa detina o vila, desi Ilfovul ramane preferat  de 41,37 % dintre vizitatori, iar Capitala este cautata de 48,29%.

Vilele sunt cautate de 31,18% dintre persoanele ce si-au exprimat intentiile de cumparare cu preturi variind intre 40.000 Euro, suma minima, si 250.000 Euro, suma maxima oferita insa de un numar redus de vizitatori.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe