Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 mart. 2014

Imobil cu valoare istorică sau vilă nouă, de lux? Vezi pe ce vor proprietarii milioane de euro

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

În Capitală, construcțiile ridicate în urmă cu până la 100 de ani – sau chiar mai mult – rămân „crema” ofertelor de case scoase la vânzare.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, vilele vechi, cu valoare istorică, sunt, de regulă, mai scumpe decât imobilele ridicate după anul 2000 – chiar dacă ne raportăm doar la segmentul de lux. În București, spre exemplu, prețurile proprietăților din prima categorie urcă până la peste șapte milioane de euro, în vreme ce construcțiile mai noi, amplasate în zone bine cotate ale Capitalei (în special în nord), ajung până la aproximativ patru milioane de euro. În celelalte centre regionale, nivelul maxim de preț pe cele două segmente se situează și sub pragul de un milion de euro.

Imobiliare.ro prezintă câteva dintre cele mai reprezentative oferte de vile vechi și noi listate pe portal:

București:
În zona Piața Romană-Dacia, o vilă finalizată în anul 1912 este scoasă la vânzare la un preț de șase milioane de euro. Imobilul (format din două corpuri de clădire – unul principal și o anexă) cuprinde 24 de camere, are o suprafață utilă de 1.700 de metri pătrați și este amplasat pe un teren de 2.465 de metri pătrați. Proprietatea, inclusă pe lista monumentelor istorice, a aparținut omului politic Vintilă Brătianu, fiul lui Ion C. Brătianu. În 1916, în această vilă au fost semnate, în secret, documentele prin care România intra in război de partea Antantei.

Citește și: Un exemplar perfect conservat de arhitectură veche, neoromânească, în inima Bucureștiului

vila Romana 1
Vila Romana 2
vila Romana 9

Tot în apropiere de Piața Romană, în zona Piața Amzei, de data aceasta, o vilă construită la sfârșitul secolului XIX (în anul 1900), în stil baroc, poate fi achiziționată la un preț de cinci milioane de euro. Imobilul este format din trei corpuri distincte și cuprinde un total de 30 de camere. Per total, proprietatea dispune de o suprafață locativă de 1.600 de metri pătrați utili și include un teren de 1.076 de metri pătrați. În perioada 1993-1995, clădirea a fost complet consolidată și restaurată – tot atunci a avut loc și o extindere a spațiului existent.

Citește și: Lux în stil baroc în inima Bucureștiului: oportunitate de investiție, la preț redus

Piata Amzei vila 1
Piata Amzei vila 7
Piata Amzei vila 5

În zona Dacia, în apropiere de Grădina Icoanei, proprietarul unei vile finalizate în anul 1926 solicită un preț de 4,5 milioane de euro. Proprietatea este compusă, de fapt, din două corpuri de clădire: cel principal, cu o suprafață utilă de circa 1.600 de metri pătrați, și cel destinat personalului administrativ, cu o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Per total, cele două corpuri numără 35 de camere, patru bucătării, 10 băi, patru balcoane, două terase și o seră proprie. Tuturor acestora li se adaugă curtea, în suprafață de 1.532 de metri pătrați.

Citește și: O „comoară” de 4,5 milioane de euro în centrul Capitalei: amestec de arhitectură tradițională cu influențe baroce

vila Gradina Icoanei 1
vila Gradina Icoanei scara
vila Gradina Icoanei 10

În zona Floreasca, o vilă construită în anul 2003 are un preț cerut de patru milioane de euro. Casa este formată din șapte camere, are o suprafață utilă de 490 de metri pătrați, precum și o curte de 310 metri pătrați utili. Construcția este structurată pe demisol, parter și două etaje.

Click pentru a vizualiza anunțul în detaliu

Floreasca vila 1
Floreasca vila 2
Floreasca vila 3

În zona Dorobanți, o vilă construită în anul 2011 poate fi achiziționată cu aproximativ 2,44 milioane de euro. Clădirea are 15 camere și o suprafață utilă de 448 de metri pătrați, structurată pe demisol, parter și cinci etaje. Proprietatea dispune de patru locuri de parcare subterane și de alte două spații supraterane.

Aici poți afla mai multe despre ofertă

Dorobanti vila 1
Dorobanti vila 2

În zona Herăstrău, chiar lângă lacul cu același nume, proprietarul unei case finalizate în anul 2005 solicită suma de 2,5 milioane de euro. Locuința este formată din opt camere, are o suprafață utilă de circa 410 metri pătrați și un teren aferent de 562 de metri pătrați. Proprietatea include o terasă cu piscină amenajată și două garaje.

Vezi anunțul de vânzare

Herastrau vila 1
Herastrau vila 2
Herastrau vila 3

Brașov:
În Brașov, zona Centrul Istoric, o vilă cu 28 de camere, construită în anul 1930, este scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro la un preț de 2,26 milioane de euro. Imobilul, structurat pe demisol, parter, etaj și mansardă, este compartimentat în 11 apartamente. Clădirea dispune de o suprafață utilă de 822 de metri pătrați și dispune de un teren de aproape 950 de metri pătrați.

Click pentru a afla mai multe

vila Brasov
vila Brasov 2

În zona Schei, o vilă cu șapte camere, finalizată în anul 2008, are un preț cerut de 700.000 de euro. Imobilul, format din subsol, demisol, parter și etaj, este amplasat pe un teren de 2.200 de metri pătrați și are o suprafață utilă de 873 de metri pătrați. Casa dispune de trei locuri de parcare subterane, sală de gimnastică, saună și cramă.

Aici poți găsi mai multe informații

vila noua Brasov 1
vila noua Brasov 2
vila noua Brasov 3

Cluj-Napoca:
În capitala Transilvaniei, zona Grigorescu, o vilă construită în anul 1923 este scoasă la vânzare pentru 700.000 de euro. Casa este structurată pe demisol, parter și etaj, are o suprafață utilă de 270 de metri pătrați și este situată pe un teren de 1.825 de metri pătrați.

Vezi oferta în detaliu

Cluj vila 1
Cluj vila 2
Cluj vila 3

În zona Făget, o vilă construită în anul 2007, cu o suprafață de 280 de metri pătrați și 9.000 de metri pătrați de teren, are un preț cerut de 1,1 milioane de euro – negociabil. În preț este inclus și un centru spa de 200 de metri pătrați (format din sală de fitness, saună, jacuzzi, piscină). Casa este structurată pe demisol, parter și etaj, cuprinde șase camere (plus dependințe) și se vinde complet mobilată și utilată. Din suprafața totală a terenului, circa 5.500 de metri pătrați reprezintă o pădure amenajată, cu lac.

Click pentru a afla mai multe

Cluj vila noua 1
Cluj vila noua 2
Cluj vila noua 3

Timișoara:
În orașul din vestul țării, zona Take Ionescu, un conac ridicat în anul 1840 are un preț cerut de 900.000 de euro. Desfășurat pe subsol și parter, imobilul dispune de o suprafață utilă de 505 metri pătrați, la care se adaugă o curte de 1.581 de metri pătrați. Construită în stilul clasicist maghiar, clădirea a trecut, începând cu 2003, printr-un amplu proces de renovare și reconstrucție, aceasta fiind demolată și reconstruită pe porțiuni, pentru a conserva astfel cât mai multe dintre detaliile arhitecturale originale.

Citește și: Călătorie în secolul XIX: povestea unui conac boieresc perfect restaurat

conac Timisoara 1
conac Timisoara 3
conac Timisoara 2

În zona Braytim, o vilă ridicată în anul 2008, pe un teren de 2.500 de metri pătrați, poate fi achiziționată cu 850.000 de euro. Locuința dispune de o suprafață utilă de 505 metri pătrați și este formată din opt camere, cinci băi și două bucătării. Structurată pe demisol, parter și două etaje, clădirea dispune de trei terase (plus cinci balcoane), cu o suprafață cumulată de 130 de metri pătrați. Proprietatea se vinde nemobilată (cu excepția bucătăriei principale, care va rămâne complet utilată).

Citește și: Când spațiul nu e o problemă: vilă cu grădină, piscină și „penthouse” cu terasă pe acoperiș

Braytim vila 1
Braytim vila 3
Braytim vila 10

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
În august, prețurile apartamentelor au revenit pe plus. Doar două dintre marile orașe au consemnat scăderi

Acolo unde au avut totuși loc, ieftinirile s-au situat într-o marjă specifică pentru condiții normale de piață. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, prețurile solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) disponibile spre...

citește mai departe
Ansamblu multifuncțional de 2.500 de apartamente așteaptă „undă verde” pentru începerea construcției, în Iași

Reprezentanții companiei dezvoltatoare monitorizează „cu atenție” lucrurile și are în vedere începerea procesului de vânzare anul viitor. Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, activ pe piața rezidențială, dar nu...

citește mai departe
Românii tânjesc să locuiască cât mai aproape de natură: Brașovul și împrejurimile, în topul preferințelor. Sfaturi pentru cumpărători

Cererea vine nu doar din partea unor cumpărători interesați de case de vacanță, ci și din partea acelora care ar dori să locuiască aici pe termen mai lung; atractive...

citește mai departe
Noua Casă, în sfârșit la start? Impactul scontat de jucătorii din piața rezidențială

După modificări repetate, legiuitorii au stabilit că românii vor putea accesa, prin programul guvernamental, nu una, ci trei variante de finanțare. UPDATE: Potrivit lui Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-ministrului,...

citește mai departe
Piața rezidențială prin ochii unui dezvoltator care a început, în iunie, construcția unui proiect de peste 200 de locuințe. O nouă tendință pe fondul pandemiei: mutarea în alt oraș!

Perioada de „izolare” a produs mai multe schimbări în comportamentul cumpărătorilor, aceștia arătându-se mai interesați de anumite caracteristici ale locuințelor. Ți-ai dorit vreodată să te poți muta în alt...

citește mai departe