Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 Iulie 2009

Ce se intampla cu preturile apartamentelor pana la sfarsitul anului?

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 28 Iulie 2009

Daca aveti de gand sa va achizitionati o casa in acest an, acum ar fi momentul. Potrivit unor consultanti imobiliari, perioada concediilor domoleste avantul cumparatorilor, determinandu-i pe proprietarii constransi de a vinde urgent sa solicite preturi mai mici fata de cele afisate initial.

“Perioada verii a generat dintotdeauna posibilitatea de a cumpara mai ieftin fata de septembrie, spre exemplu, iar in acest context, investitia intr-o locuinta poate fi cu mult mai benefica fata de un simplu concediu.

Nu de putine ori ne-am confruntat cu situatii in care clientii au identificat proprietarea dorita, s-a negociat un pret cu proprietarul, dar au intarziat procesul de achizitie pana dupa concediu.

In situatiile de acest gen, clientii au surpriza ca in septembrie sa gaseasca proprietarea vanduta sau, de ce nu, sa fie solicitat un pret superior celului fixat initial”, au declarat consultantii Eurometropola.

——————–

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

——————–

Deja debutul oficial al sezonului de concedii incepe sa-si puna amprenta asupra segmentului rezidential, o mare parte dintre clientii dornici de a beneficia de o locuinta, amanand acest proces pana la inceputul lui septembrie.

In plus, programul guvernamental “Prima Casa” a impulsionat nivelul tranzactiilor atat pentru clientii cu bugete de aproximativ 60.000 euro, dar si pentru cei cu bugete ceva mai mari.

Consultantii Eurometropola sunt de parere ca cele mai bune investitii se fac intr-o perioada de acalmie, iar vara ofera posibilitatea clientilor de a beneficia de o serie de facilitati din partea proprietarilor si in special de posibilitatea de a achizitiona la un pret mai atractiv fata de cel din toamna.

“In toamna, reluarea activitatii de catre persoanele intoarse din concediu va coincide cu definitivarea normelor pentru “Prima Casa”, implicit cu un val de solicitari din partea beneficiarilor acestui program”, au conchis sursele citate.

 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe