Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Septembrie 2009

Chiriasii isi vor putea cumpara locuintele la trei ani de la semnarea contractului

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 23 Septembrie 2009

Plenul Senatului a decis modificarea Legii 112/1995, astfel ca dreptul de cumparare sa poata fi exercitat de titularul de contract al locuintei, daca a dobandit calitatea de chirias cu cel putin trei ani anterior datei cererii.

Modificarea a fost votata cu 81 de voturi pentru, o abtinere si un vot impotriva, fiind facuta pe marginea unei propuneri legislative a parlamentarilor PDL, PSD si ai minoritatilor.

Initiatorii au considerat ca, prin reglementarile care conditioneaza beneficiarii Legii 112 de ocuparea apartamentelor respective, la data intrarii in vigoare a legii “s-a creat o inechitate inadmisibila, o disproportie vadita intre scopul urmarit si rezultatul obtinut“.

“Prin reglementarea diferentiata a categoriilor de chiriasi, in sensul acordarii anumitor drepturi numai unor categorii de chiriasi si exceptarii de la exercitiul acelorasi drepturi a altor categorii de chiriasi, s-a creat o discriminare pentru chiriasii ce detin o locuinta facand obiectul Legii 112/1995, dupa data intrarii in vigoare a acestui act normativ”, se mai arata in expunerea de motive a propunerii legislative.

“In acest sens, se impune asigurarea unui cadru normativ-legislativ care sa asigure egalitatea de tratament intre chiriasii locuintelor construite din fondurile statului si chiriasii locuintelor care fac obiectul Legii 112/1995“, mai argumenteaza initiatorii.

Astfel, initiatorii au propus ca dreptul de cumparare sa poata fi exercitat indiferent de data dobandirii calitatii de titular de contract al locuintei, daca aceasta calitate este indeplinita la data solicitarii.

Comisia juridica a modificat, printr-un amendament, astfel ca plenul Senatului a votat ca dreptul de optiune la cumparare sa poata fi exercitat de titularul de contract al locuintei, daca a dobandit calitatea de chirias cu cel putin trei ani anterior datei cererii.

Senatul este prima camera sesizata.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe