Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 iul. 2009

Compania To Do European investeste 400 de milioane de euro intr-un complex rezidential la Galati

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Compania italiana To Do European va construi, la Galati, un complex rezidential de 5.000 de apartamente si un mall de mari dimensiuni, cu o investitie de 400 de milioane de euro, transmite corespondentul NewsIn.

Complexul rezidential Italian Residence va fi construit pe bulevardul George Cosbuc, artera care traverseaza municipiul Galati de la nord la sud, va ocupa o suprafata de 13 hectare si va include blocuri de locuinte si locuri de recreere.

„Proiectul consta intr-un un cartier rezidential cu circuit restrictionat, unde vor fi construite aproximativ 5.000 de apartamente la standarde europene situate in blocuri de locuinte de 12 etaje, fiecare dotat cu parcari subterane pe doua niveluri.

Locatarii se vor putea relaxa atat in zonele verzi special amenajate cat si pe terenurile de tenis, de baschet ori in piscinele complexului. Nu sunt uitati nici cei mici, care vor avea la dispozitie numeroase spatii de joaca”, se arata intr-un comunicat semnat de Nicoleta Carciug, managing director Italian Residence Agency.

Complexul va include si un mall de mari dimensiuni, a carui suprafata totala desfasurata va depasi 80.000 mp.

Constructia va avea o parcare subterana pe doua niveluri cu o capacitate de 1.500 de locuri, un hypermarket la parter si numeroase magazine la etaj.

Ultimul nivel va gazdui sapte sali de cinema, restaurante, cazinouri, sali de fitness si o clinica de chirurgie plastica. Potrivit constructorului, complexul rezidential este avizat in varianta PUD inca din aprilie 2006, autorizatiile de constructie fiind obtinute separat, pentru fiecare etapa in parte.

„Prima dintre ele, respectiv un bloc de locuinte cu 2 tronsoane de 12 niveluri fiecare, a primit deja autorizatia de constructie iar lucrarile au fost demarate de la inceputul celui de-al doilea trimestru al anului 2009, constructorul desemnat fiind compania Bilom Construct din Galati.

Termenul de finalizare a primului bloc este luna octombrie 2010. In acelasi an, la inceputul primului trimestru, vor incepe si lucrarile la mall, urmand sa fie incheiate in maxim 24 de luni”, se arata in comunicatl de presa.

Apartamentele vor putea fi cumparate in rate pe cel mult 20 de ani. „Cei care doresc acest lucru trebuie doar sa achite un avans de 30% si sa achite lunar rata catre compania noastra, nefiind necesara implicarea vreunei banci.

Pentru a facilita accesul la sistemul propriu de creditare am infiintat o agentie imobiliara proprie – Italian Residence Agency – care se ocupa exclusiv de vanzarea celor 5.000 de apartamente din complexul rezidential”, potrivit Nicoletei Carciug.

Proiectul Italian Residence are o valoare estimata la 400 de milioane de euro si este finantat in intregime din resurse proprii, fara sprijinul vreunei institutii bancare.

Compania To Do European, care a cumparat societatea galateana Trefo in 2002, este sprijinita de un holding italian administrat de Toscano Domenico.

Din acest holding fac parte Sila spa si Bit Invest SAS.

Societatile din holding au o vasta experienta in domeniul constructiilor civile, capatata in cei 40 de ani de cand exista pe piata, timp in care a ridicat constructii cu diferite destinatii: hoteluri, blocuri de apartamente, spatii comerciale, cladiri de birouri, etc. Printre lucrarile reprezentative se numara Centrul Turistic „La Scagliera” din Acicastello (Italia), construit pe 27.500 mp, Centrul Comercial din Catania (Italia) cu o suprafata utila de 61.000 de mp si un Office Building cu o suprafata desfasurata de 40.000 de mp ridicat tot in Catania (Italia). 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe