Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
31 Mai 2023

Cum arată cele mai scumpe proprietăți din România, listate la vânzare

scris de Corina Sfia in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 31 Mai 2023

Clădirile spun povești care se întind pe câteva decenii – și uneori chiar secole. Ele reprezintă fragmente de istorie, oferind o perspectivă de ansamblu asupra culturilor, meșteșugurilor și tradițiilor zonei cărora le aparțin. În acest fel, ele conectează civilizațiile și devin puncte nodale ale schimbărilor sociale. Desigur, multe dintre aceste clădiri sunt și printre cele mai costisitoare.

Iată cum arată cele mai scumpe clădiri din România:

București

Palat unicat situat în centrul capitalei. Proprietatea are peste 10.000 de mp construiți, S+P+3 etaje, iar amprenta la sol este de 2.411 mp. Proprietatea se remarcă prin arhitectura sa, cât și prin spațiile generoase de care este înconjurată. Palatul dispune de 87 de încăperi, este renovat și se vinde la prețul de 26 000 000 euro.  Vezi aici proprietatea.

Tot în capitală, în Piața Romană, pe Blvd. Lascăr Catargiu, descoperim o impresionantă clădire ce a găzduit în trecut sediul Ambasadei Japoniei și Ambasada Chile și care e listată acum la prețul de 11.000.000 de euro. Vezi aici detalii.

Vila are o arhitectură deosebită, fiind compartimentată în 16 camere spațioase și luminoase, două bucătării, 6 băi, 5 balcoane, 3 locuri de parcare și 3 garaje. Proprietatea este înnconjurată de o curte generoasa și de o suprafață utilă de 1300 mp.

Cluj Napoca

În Cluj-Napoca descoperim cea mai scumpă proprietate chiar în centrul orașului  – o vilă construită la prețul de 3.600.000 de euro.

Clădirea se află la zece minute de mers agale de Catedrala Ortodoxă și respectiv de statuia lui Matei Corvin, în proximitatea Camerei de Comerț și Industrie, aproape de Facultatea de Litere. În casa fără etaj care a precedat actuala construcție a locuit academicianul Augustin Maior, iar în apropiere se află vila în care a locuit savantul Emil Racoviţă.

Construcția inițială a fost complet consolidată, restructurată, extinsă, etajată, mansardată și utilată în perioada 2001-2008, nefiind monument istoric. Terenul pe care este edificat imobilul este în suprafaţă de 1.645 mp, iar construcția se desfășoară pe o suprafață totală de peste 650 mp, având inclusiv multiple scări, trotuare și terase. Are regim de înălțime: subsol parțial, parter, etaj 1, mansardă și pod. Vezi detalii aici.

Brașov

În Brașov, una dintre cele mai reprezentative clădiri care ne-a atras atenția este situată pe Bulevardul Eroilor, ce se vinde la prețul de 2.200.000 de euro.

Clădirea a fost construită în anul 1902, în stilul Art Noveau și a devenit un simbol al orașului de-a lungul timpului. Proiectul clădirii a fost conceput de arhitectul Nicolae Miklos Taric, care a reușit să creeze o clădire unică prin îmbinarea elementelor Art Noveau cu cele de stil neoclasic. Imobilul se desfășoară pe demisol, parter și etaj.

Astăzi, întreaga clădire are funcțiunea de spațiu comercial, ceea ce permite utilizarea ei pentru mai multe scopuri. Imobilul a fost reconsolidat complet intre anii 1999 si 2000. Suprafața totală a terenului este de 980 mp, din care 816 mp în proprietate și 164 de mp în concesiune. Vezi aici proprietatea.

Constanța

În stațiunea Mamaia din Constanța, descoperim o casă de vacanță de 800 mp, cu 2500 mp, plajă privată și ieșire la lac, listată la prețul de 2.800.000 de euro.

Proprietatea este compusă din corpul principal și 3 apartamente de oaspeți. Corpul principal are un living spatios de 300 mp, 3 dormitoare cu baie proprie, birou, seră și dressing. Terenul pe care se află proprietatea are 2500 mp cu mult spațiu verde, un foișor spațios în care se pot organiza petreceri, ieșire la lacul Siutghiol, plajă privată cu nisip de mare și încă o casă formată din dormitor, baie, bucătărie și magazie, pretabilă oricând pentru a putea fi locuită de persoane ce pot îngriji proprietatea în lipsa proprietarului. Vezi aici proprietatea.

 

Corina Sfia, jurnalist de profesie, are o experiență de peste 16 ani în audio-vizual, comunicare și content marketing. S-a alăturat echipei Imobiliare.ro în anul 2021, iar în prezent este Video Content Manager și MC for events.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
exploatatiile agricole: contextul international si dimensiunea acestora

Acesta este prima parte dintr-o serie care va cuprinde situatia terenurilor si exploatatiilor agricola privite prin prisma situatiei internationale, a …

Continue reading

citește mai departe
metamorfoze si enclave … imobiliare

In sensul transformarii asa cum DEX-ul il sugereaza, metamorfozele imobiliare reflecta dinamica sau mai simplu transformarile din acest domeniu. Practic …

Citeşte mai departe

citește mai departe
Analiza Pietei Imobiliare anul 2011 tendinte 2012

 NOU ! Analiza pietii imobiliare 2012 tendinte prognoze 2013 judetul Cluj si Municipiul Cluj Napoca  este in lucru si va putea …

Citeşte mai departe

citește mai departe
Locuinţă de vacanţă cu mai puţin de 30.000 de euro? Unde găseşti cele mai bune oferte în România, Ungaria şi Bulgaria

Deşi poate părea imposibil, românii care îşi doresc o reşedinţă secundară pot face o achiziţie şi cu un buget de doar 10.000 de euro. De cele mai multe ori,...

citește mai departe
Cum au evoluat chiriile in Marea Britanie pe timpul crizei? Ce se va intampla in Romania?

Spuneam in urma cu cateva zile ca in acest moment este mai ieftin sa inchiriezi decat sa cumperi o locuinta, si ca in anii urmatori chiriile vor creste mai...

citește mai departe