Cum iti poti cumpara o casa in 2010?

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 15 Iulie 2010, Ultima actualizare: 15 Iulie 2010

In conditiile in care economia Romaniei se schimba in permanenta si agentii economici trebuie sa tina pasul cu aceasta, un segment important il reprezinta piata locuintelor, unde cererea este in continuare mare, dar unde atat clientii cat si dezvoltatorii sunt mereu in cautarea celor mai bune variante de finantare.

adamaUnul dintre dezvoltatorii orientati catre client ramane in continuare Adama.

Pe langa bonusuri (bucatarii mobilate, sisteme home cinema, discounturi la achizitionarea mobilierului sau a altor produse etc), promotii si oferte speciale, in functie de proiect, dezvoltatorul vine cu solutii alternative de finantare: Rent&Buy si programul Prima Casa.

Modalitati de plata unice oferite de dezvoltatori Sistemul de rate la dezvoltator Rent&Buy presupune plata unui avans cuprins intre 10% si 25% din valoarea apartamentului care se poate achita pe parcursul perioadei pana la finalizarea constructiei.

Din acel moment cumparatorul va plati timp de 18 – 24 luni rate lunare, totalizand aproximativ 5% din pretul apartamentului.

La finalul celor 18 luni se achita suma ramasa de plata din valoarea apartamentului.

Astfel, in loc sa plateasca lunar chiria, cumparatorul plateste rate la noul sau apartament.

Avantajul principal consta in faptul ca in acest fel se economisesc 15-18% din costul apartamentului prin intarzierea contractarii unui credit ipotecar.

Prin programul “Prima Casa” creditul maxim garantat de stat este de 60.000 de euro iar avansul minim este de 5% in pretul de achizitie.

Durata maxima a creditului este de 30 de ani.

Dobanda este de 5,25% la Euro si 12,95% la RON.

O alta solutie pe care dezvoltatorul o ofera clientilor sai este posibilitatea de a achizitiona o locuinta nefinisata. Pretul apartamentului in aceste conditii scade cu aproximativ 3.000 de euro.

“Incercam sa oferim fiecarui client modalitatile necesare pentru achizitionarea unei locuinte. In conditiile actuale, dezvoltatorul este cel care trebuie sa caute solutii pentru a-si duce la capat misiunea cu care si-a inceput proiectele. Planurile Adama au fost de la bun inceput unele pe termen lung. De aceea incercam in continuare sa oferim romanilor solutii viabile si apropiate de puterea lor de cumparare,” declara Asher Lax, director de marketing si vanzari la Adama.

Un exemplu concret: rata la un apartament prin programul Prima Casa, la o dobanda de aproximativ 5%, este in jurul a 300 de Euro pe luna, pentru o perioada de 30 de ani.

Prin programul Rent & Buy, rata porneste de la 180 Euro/luna + TVA si poate ajunge pana la 500 Euro /luna + TVA, in functie de proprietatea achizitionata, apartament sau vila. Adama este un dezvoltator de top activ in Romani

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe