Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 oct. 2008

Aceasta e casa în care vreau să locuiesc

scris de Claudia Ciuta in categoria Cumpărători

Ai vizitat mai multe locuinţe si crezi că ai găsit casa visurilor tale? Ultimele verificări sunt vitale şi necesită atenţie deosebită.

Există o mulţime de lucruri care trebuie luate în considerare înainte de a lua decizia finală: începând cu partea juridică până la negocierea preţului final, trecând prin verificarea utilităţilor.

Este util să verifici cu atenţie:

 • valabilitatea şi corectitudinea actelor originale (este recomandabil să te adresezi unui avocat sau unui notar)

 • intabularea

 • existenţa unor litigii (partaj, succesiuni etc.)

Fii obiectiv şi analizează cu mare atenţie imobilul pentru a evita cheltuieli ulterioare cu reparaţiile:

 • acoperişul. În cazul imobilelor vechi, pot exista crăpături care nu sunt observabile, dar prin care se poate infiltra apa. Discută mai ales cu locatarii de la utlimul etaj. Infiltraţiile pot să coboare prin pereţii exteriori chiar prin două etaje.

 • interiorul. Verifică tavanele şi peretele din jurul ferestrelor în fiecare cameră. Observi urme ale unor inundaţii anterioare?

 • exteriorul. Va fi nevoie să renovezi faţada? Încercă să estimezi care va fi investiţia necesară.

 • instalaţia electrică. În cazul imobilelor construite după 1989, poţi să ii soliciţi proprietarului, proiectul instalaţiei electrice realizat de o persoană/firmă autorizată. De asemenea, ar fi bine să primeşti de la proprietar numele si numărul de telefon al persoanei/firmei care a executat instalaţia electrică pentru a evita să lucrezi cu cineva care nu inţelege lucrarea iniţială.

 • instalaţii tehnico-sanitare. Verifică, de exemplu, presiunea apei.

Vizitează proprietatea de mai multe ori, la diferite ore, atât pe zi cât şi noaptea, pentru a avea o idee asupra nivelului poluării fonice (vecini, trenuri, maşini de mare tonaj, avioane etc.), asupra felului în care este iluminata zona sau să vezi dacă te simţi în siguranţă.

Dacă eşti în continuare mulţumit de această locuinţă, tot ce îţi rămâne de făcut este să cădeţi de acord asupra preţului şi să parafaţi actele.

Părerile cititorilor
 • imobiliare ploiesti

  Oferta este destul de bogata asa ca veti gasi cu siguranta ceea ce va doriti.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe