Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 Aprilie 2010

Daca ar castiga 1 mil de euro, o treime din romani si-ar lua casa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 13 Aprilie 2010

Cei mai multi romanii ar alege sa investeasca un castig de un milion de euro in cumpararea unei case sau extinderea locuintei, la fel ca majoritatea populatiei din Europa Centrala si de Est si Orientul Mijlociu, iar o categorie importanta ar deschide propria afacere, potrivit unui studiu Synovate, precizeaza Mediafax.

“Intrebati despre cum ar investi un castig de un milion de euro, 37% dintre consumatorii din Romania au raspuns ca ar cumpara o locuinta sau o casa mai mare pentru a locui, la fel ca locuitorii din toate celelalte state incluse in sondaj cu exceptia celor din Emiratele Arabe Unite.

Deschiderea propriei afaceri a reprezentat a doua optiune in Romania, preferata de 15% dintre consumatori”, se arata in studiul realizat de compania de cercetari de piata Synovate.

Totodata, 11% din romanii intervievati au raspuns ca ar cheltui castigul de un milion de euro pentru chestiuni legate de stilul de viata, cum ar fi cumpararea de masini, bunuri sau vacante .

La nivel regional, optiunea de a utiliza un castig de un milion de euro pentru investitii imobiliare a fost numita de 50,2% dintre respondentii din Ungaria, de 44,1% dintre cei din Cehia si de 43,6% dintre rusi.

Pe de alta parte, 16% dintre romani anticipeaza ca situatia financiara personala se va inrautati in viitorul apropiat.

In acelasi timp 16% dintre romani au un sentiment de insecuritate cu privire la partea financiara, acesta fiind al saselea cel mai ridicat procent obtinut in statele incluse in sondaj, dupa Rusia (36%), Ungaria (27%), Bulgaria (25%), Turcia (25%) si Ucraina (22%).

“Avand in vedere procentul relativ ridicat dintre consumatorii romani care se simt expunsi financiar, pesimismul general privind viitorul si dorinta multor oameni de a-si cumpara o locuinta sau de a-si extinde domiciului actual, exista oportunitati evidente pentru ca bancile sa-si extinda portofoliul de produse si servicii in conditiile economice adverse din prezent”, a declarat directorul pentru Romania al Synovate, Carmen Wieck.

Ea a precizat ca oportunitatile existente pentru banci sunt sporite de faptul ca romanii tind in mod aproape egal sa apeleze pentru sfaturi financiare atat la membrii familiei, cat si la consilierii bancari si financiari.

In Romania, clientii bancilor prefera sa consulte pentru sfaturi financiare membrii familiei (39%), oficialii bancilor (36%), prietenii (9%) si consultantii financiari (8%).

Studiul Synovate a fost realizat, in perioada octombrie – decembrie 2009, pe un esantion reprezentativ de 1.000 clienti din sectorul bancar in fiecare din cele 13 tari incluse in studiu – Rusia, Polonia, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Cehia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, Turcia, EAU si Arabia Saudita. Studiul a acoperit 29 de banci internationale, 211 institutii locale si 13.000 de clienti ai bancilor.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe