Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 Aprilie 2010

Daniel Guzu: Nu mai investesc in imobiliare!

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 28 Aprilie 2010

Omul de afaceri Daniel Guzu, fondatorul producatorului de lacuri si vopsele Fabryo, sustine ca nu va mai investi in imobiliare, sector pentru care a alocat cateva milioane de euro dar care i-a adus pierderi de peste un milion de euro, ci se va axa pe afacerea Duraziv si productia de vin si fructe, transmite Mediafax.

El afirma ca a construit, in parteneriat cu un alt investitor, blocuri cu apartamente si case, in Ilfov si Sinaia, in urma unor investitii de cateva milioane de euro. Din cele aproximativ 100 de locuinte construite, investitorii au reusit sa vanda circa 60.

“Le-am construit atunci cand materialele erau scumpe. Niciodata nu mai investesc in imobiliare, indiferent de cat de mare ar fi profitul. Am pierdut mai mult de un milion de euro“, a declarat Guzu pentru MEDIAFAX.

In februarie 2009, fondul de investitii Oresa a preluat integral Fabryo de la Guzu, care a prilit in schimb detinerea Oresa, de 49%, la producatorul de profile metalice si adezivi Bau Profil, in prezent Duraziv.

Conform datelor ale Oficiului National al Registrului Comertului, Duraziv este detinuta integral de compania cipriota Bau Profil Holding Limited. In afacerea Duraziv omul de afaceri a investit circa noua milioane de euro, in tehnologie si promovare.

Guzu detine aproape 100 de hectare de vie si 50 de hectare de livada in zona Vrancei si a construit un combinat de productie a vinului, finantat partial cu fonduri europene.

“Am inceput imbutelierea in decembrie 2009 si am infiintat o firma de distributie”, a spus omul de afaceri.

Guzu a lansat doua marci de vin si se pregateste sa il lanseze pe al treilea. El spune ca este pasionat de acest proiect, afacerea cu vin si fructe urmand sa genereze vanzari de 600.000 de euro in acest an.

Investitiile au totalizat sapte milioane de euro, iar fondurile returnate, prin programul Sapard, au totalizat doua milioane de euro.

Fondatorul Fabryo a adaugat ca este interesat si de turismul viticol si vrea sa construiasca o pensiune de degustare la crama.

Printre domeniile care vor continua sa fie rentabile in Romania Guzu a nominalizat constructiile si industria alimentara, adaugand ca principalele piedici in calea investitorilor sunt cele legate de infrastructura, utilitati si mediu.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe