Dezvoltatorul Impact a incheiat contracte de peste 45 mil. lei

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 13 Iulie 2009, Ultima actualizare: 13 Iulie 2009

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor a incheiat de la inceputul anului si pana in prezent 100 de contracte in valoare de aproximativ 45,2 milioane lei, in scadere cu 16,8% fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat remis luni de companie, potrivit NewsIn.

“Desi valorile locuintelor au devenit mai accesibile, in medie cu 10% fata de sfarsitul anului trecut, beneficiarii se orienteaza preponderent catre apartamentele cu doua camere, fata de cele cu trei, in anii trecuti. In schimb, sunt interesati din ce in ce mai mult de confortul asigurat de zona adiacenta locuintei, de zonele verzi si de facilitatile oferite de ansamblul in care vor trai. In acest sens, am fost avantajati de pozitionarea ansamblului urban Greenfield, inconjurat de padurea Baneasa si Tunari, precum si de regimul de inaltime redus (P+3), de asemenea pe gustul beneficiarilor”, a declarat director executiv financiar al companiei Impact, Carmen Sandulescu.

De asemenea, potrivit reprezentantilor companiei, piata se orienteaza catre solutia financiara de amanare a achizitiei noului apartament, prin care un client care nu doreste sau nu se califica pentru contractarea unui credit bancar, se poate muta totusi cu chirie in noua casa, folosind parte din sumele achitate lunar ca avans in momentul in care se decide asupra achizitiei.

Reprezentantii Impact afirma ca ponderea beneficiarilor romani din totalul vanzarilor este in prezent de 100%, comparativ cu 80% anul trecut.

“Daca pana acum 10 luni accesul la credite bancare era relativ facil, acum clientii primesc integral suma dorita, in conditii mai putin relaxate. Datorita faptului ca valorile de achitare propuse de noi sunt exprimate in lei, clientul are o siguranta mai mare legata de certitudinea sumelor de plata”, a mai spus Carmen Sandulescu.

In plus, compania a anuntat ca vineri, 10 iulie a fost incheiata prima tranzactie pentru achizitia pe baza programului “Prima Casa” a unui apartament cu doua camere, situat intr-un bloc din ansamblul Greenfield.

Locuinta decomandata are clasa energetica “A” si corespunde normativelor referitoare la risc seismic de grad 8,5 pe scara Richter.

Suplimentar fata de sumele garantate prin programul “Prima Casa”, familia bucuresteana beneficiara urmeaza sa achite diferenta echivalenta a circa 19.000 euro din economiile depuse la banci.

Printre celelalte variante de achizitie propuse de Impact D&C se numara programul “Prima Casa 90“, prin care se rezerva o locuinta si urmeaza sa fie achizitionata in peste 90 de zile, la doar 85% din valoarea casei, programul “Prima Casa 48“, viitorii proprietari se pot muta in 48 de ore, avand posibilitatea de a plati valoarea in noua luni.

Compania Impact este prezenta pe piata imobiliara autohtona de aproximativ 19 ani, interval in care a dezvoltat 16 proiecte in cinci orase, cu aproape 2.000 de case si apartamente si 25.000 mp de birouri si spatii comerciale.

Actionarii principali ai companiei Impact Developer& Contractor sunt presedintele si directorul general Dan Ioan Popp, cu o detinere de 28,06%, si Daniela Sandulescu, care controleaza 11,55% din totalul actiunilor. 

 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe