Doar 19 blocuri reabilitate termic au fost receptionate de la inceputul anului

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 18 Septembrie 2009, Ultima actualizare: 18 Septembrie 2009

Doar 19 blocuri de locuinte reabilitate termic au fost receptionate, in 2009, iar de la inceputul programului, in 2005, au fost inregistrate la nivel national 108 blocuri, a declarat pentru NewsIn directorul general al directiei de constructii, locuinte si reabilitare termica din cadrul MDRL.

“De la inceputul programului, care a fost in 2005, am receptionat 108 blocuri, din care 19 de la inceputul acestui an. Pentru anul in curs, programul de reabilitare beneficiaza de un buget de 360 milioane lei in care sunt incluse 1.070 de blocuri”, a spus directorul general al directiei de constructii, locuinte si reabilitare termica din cadrul MDRL Gheorghe Popescu.

Acesta a precizat ca toate lucrarile la aceste blocuri, in acest moment, se afla in diferite stadii de executie, iar pana la sfarsitul anului, o parte dintre ele vor fi receptionate.

Directorul general din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), a precizat ca nu se stie exact cand se va incheia programul, intrucat totul depinde de anumite aspecte financiare.

“E greu sa spunem daca acest program se va inchide in cinci sau in 10 ani, totul depinde de mai multi factori, fie daca sunt bani suficienti la buget, daca locatarii pot suporta cheltuielile sau daca primariile pot asigura finantarile asumate”, a mai spus Gheorghe Popescu.

Incepand din acest an, finantarea pentru programul de termoizolare se asigura 50% din bugetul statului, 30% de la autoritatile locale si 20% de la proprietari.

Potrivit datelor furnizate Agentiei NewsIn de Ministerul Dezvolarii Regionale si Locuintei (MDLR), institutia a achitat, in perioada 2005-2009, circa 49,35 milioane de lei pentru reabilitarea termica a blocurilor si cladirilor, din care in acest an s-au platit circa 15%.

In perioada 2005-2008 s-au platit de catre MDRL 42.373.724,55 lei pentru a acoperi subventia acordata de stat in cazul reabilitarii termice a cladirilor.

Cei mai multi bani s-au platit in 2008, si anume circa 21,7 milioane de lei. 

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe