Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 Decembrie 2009

Evenimentele care au influentat piata imobiliara in 2009

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 24 Decembrie 2009

In 2009, piata imobiliara a inregistrat o serie de schimbari, printre care se numara ieftinirea apartamentelor, lansarea programului Prima Casa, finalizarea celui mai mare mall din Romania, precum si primul faliment semnificativ.

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, proprietarii apartamentelor vechi cu trei camere din Bucuresti si-au ajustat in acest an pretentiile cu 23%, pana la un nivel mediu de circa 90.000 de euro.

Anul acesta a avut loc inaugurarea celui mai mare mall din Romania – Cotroceni Park in Bucuresti, in urma unei investitii de 300 milioane de euro. Centrul comercial are cea mai extinsa suprafata inchiriabila, respectiv 76.000 mp.

Pe de alta parte, un mall a fost inchis, din cauza rezultatelor slabe inregistrate la capitolul vanzari. Proprietarii Armonia Center din Braila au decis sa inchida proiectul in care investisera 45 de milioane de euro.

Desi masura a fost anuntata drept una temporara, pentru circa sase-noua luni, dar pana la ora actuala reprezentantii companiei dezvoltatoare, RED Management Capital, nu au venit cu informatii suplimentare privind repozitionarea proiectului.

In toamna acestui an compania nord-irlandeza Mivan Kier, antreprenorul mallului Liberty Center din zona Trafic Greu si al ansamblului rezidential New Town din Dristor a intrat in insolventa. Firma a avut afaceri de 128 de milioane de euro in 2008, an la sfarsitul caruia datoriile se ridicau la 20 de milioane de euro.

Dupa insolventa Mivan Kier, companii precum Ozer Construction, Plus Development, Sigma Proiect, Copper Beech sau Plus Development au urmat aceeasi cale, pe fondul datoriilor acumulate si al blocarii pietei.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe