Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 Februarie 2011

Festivalul IMM Cologne 2011 – Metalul – materialul preferat de designeri

scris de Decoratiuni interioare in categoria Home & Deco
Ultima actualizare: 01 Februarie 2011

In cadrul festivalului IMM Cologne 2011 tendintele au fost prezentate prin cele mai interesante si diferite produse realizate de cei mai cunoscuti designeri de interior. Printre materialele preferate, utilizate de acestia au fost cele care, alaturate cu alte materiale, subliniau contrastul dintre cald si rece, dintre personal si impersonal. Iar metalul a fost unul favorite. Mai jos este o colectie cu cateva dintre produsele expuse in cadrul festivalului care au avut in design inclus si metalul in diverse ipostaze.

Colectia “Family? realizata de Junya Ishigami, surprinde o imagine revitalizata, ironica si distorsionata a unui arhetip. Minimalismul designului ii aduce eleganta.

Designer Linn Kandel si-a prezentat la festival aceste mese care sunt realizate din metal si sticla si sunt inspirate stalpii electricitate .

Metalul a fost folosit si in finisajul mat, in forme circulare. Alaturate, acestea au creat o serie de lampi interesante prin faptul ca mai multe lampi se pot interconecta prin aceste cercuri formand un ansamblu aparte de metal rece si lumina calduroasa. Philippe Nigro pentru for Ligne Roset.

Scaunul Grillage a fost una din atractiile festivalului. Ideea de baza a fost una simpla, o bucata de metal perforata este alungita si atasata unui cadru de metal. Se poate utiliza si o husa subtire elastic de asupra.
Prin acest design complet din metal confortul cat si aspectul ergonomic sunt atinse, facand din acesta un scaun perfect atat pentru utilizarea in interior cat si in gradina. Producator: Ligne Roset, designer Francois Azambourg.


Colectia Forbidden Fruit, pe langa lampi pictate din ceramica, are si un scaun si o noptiera interesanta realizate din lemn si metal. Frumusetea acestora este data de contrastul dintre aspectul contemporan al metalului si caludra lemnului si culoarea vibranta de galben utilizata. Producator: Glimpt.


Un design nou care ofera posibilitatea de a imbina in variante nelimitate bratele corpurilor de iluminat. Asezarea lor la inaltimi diferite, creaza un efect frumos. Sunt realizate din tevi din aluminiu acoperite cu cupru. Producator: Ontwerpduo.


Meike Langer a creat un proiect interesant numit Beaugars. Acest cuier din lemn si metal a fost creat in ideea de a scapa de functiile fixe ale unei camere si de un design dinamic in continua schimbare, pentru a atinge cerintele contemporane ale vietii.


Scaunele Pressed realizate de designerul londonez Harry Thaler sunt castigatoarele concursului international pentru designeri tineri, [D3] Contest, organizat de imm cologne.Realizat din aluminiu, suprafata reliefata prin presare ii ofera o rezistenta mare in ciuda greutatii mici.


Alte designuri interesante realizate din metal care au fost prezentate in cadrul festivalului IMM Cologne 2011 au fost masa circulara din metal realizata de Emilie Colin Garros si colectia de mese si scaune metalice Linea realizata de cei de la La Palma.


Cei de la La Palma si-au prezentat colectia de mese si scaune metalice Linea.

Surse foto: designws.com, dezeen.com
.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe