Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 Mai 2010

Finalizarea Dambovita Center costa 900 mil euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 16 Mai 2010

Compania Nationala de Investitii (CNI) estimeaza ca proiectul Dambovita Center din Capitala, fosta Casa Radio, ar necesita finantare de pana la 900 milioane euro, pentru a fi finalizat, dar ca pana in prezent au fost cheltuite aproximativ 85 milioane euro, potrivit datelor furnizate NewsIn.

“Sumele investite deja in acest proiect nu provin de la bugetul de stat”, au specificat reprezentantii Companiei Nationale de Investitii (CNI), care face parte, alaturi de investitorii privati, din compania de proiect. Pana in prezent au fost realizate lucrarile de demolare si 30% din lucrarile de fundatie, insa proiectul stagneaza deoarece compania de proiect nu a obtinut autorizatiilor de construire.

“Pentru continuarea lucrarilor este necesara obtinerea autorizatiilor de construire. Acestea nu au putut fi obtinute dat fiind faptul ca Primaria Sectorului 1 a atacat in instanta hotararea pentru aprobarea PUZ-ului pentru terenul pe care urmeaza sa se dezvolte proiectul”, potrivit informatiilor transmise de CNI, la solicitarea NewsIn.

De asemenea, reprezentantii companiei spun ca, daca Primaria sectorului 1 si Consiliul Local nu vor face recurs, atunci vor fi demarate procedurile pentru obtinerea autorizatiilor de construire. “Intentia atat a autoritatii publice, cat si a investitorilor privati este de a continua si de a finaliza intr-un termen cat mai scurt aceasta investitie”, spun reprezentantii CNI.

Prima parte a proiectului ar fi trebuit finalizata in termen de aproximativ patru ani de la data inceperii lucrarilor, insa, avand in vedere ca autorizatiile de construire nu au putut fi obtinute pana in prezent, Compania Nationala de Investitii nu poate preciza o data concreta de finalizare a proiectului Dambovita Center.

Proiectul va fi realizat de Compania Plaza Centers, care detine 75% din Dambovita Center. Statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, iar restul este al grupului turc Kucuk.

Proiectul Dambovita Center va fi realizat, in mai multe etape, pe o suprafata totala de peste 550.000 de metri patrati. Acesta precupune constructia unor spatii rezidentiale si de birouri, a unui centru comercial, un hotel si casino, dar si un supermarket, plus o parcare cu circa 3.000 de locuri.

Compania Nationala de Investitii SA (CNI) este o societate comerciala pe actiuni, infiintata in 2001, si functioneaza sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Programele CNI vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale, precum si construire si reabilitare de asezaminte culturale. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritatile publice locale. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe