Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 Aprilie 2010

Imobiliare: topul scumpirilor de criza

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 14 Aprilie 2010

Desi piata imobiliara autohtona se afla in al doilea an de blocaj, iar numarul tranzactiilor este in continuare limitat, proprietarii reactioneaza diferit. Cei care au nevoie de lichiditati si doresc intr-adevar sa vanda coboara in continuare nivelul preturilor. Pe de alta parte, insa, exista proprietari care, dimpotriva, ridica preturile, antrenati de un val de optimism nejustificat deocamdata.

In acest context, www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din Romania, prezinta, pe baza anunturilor inscrise in portal, un top al proprietatilor imobiliare care au inregistrat cele mai mari cresteri de preturi in primul trimestru al anului 2010.

“Am observat pe parcursul primului trimestru scumpiri punctuale la anumite proprietati care ajung chiar si la 30%, in conditiile in care, cert, piata imobiliara din Romania sufera in continuare.

Vorbim de anumite exceptii, insa, in general, proprietarii au tendinta de a reactiona subiectiv si de a se raporta de cele mai multe ori doar la experientele pozitive ale unor cunoscuti, experiente care de cele mai multe ori au avut loc in perioada 2006-2008.

Insa realitatea de pe piata imobiliara din Romania nu justifica deocamdata aceste cresteri de pret”, sustine Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro.

Proprietatile cu cele mai mari cresteri de pret inregistrate in primele trei luni ale anului, sunt prezentate in continuare:

Locul intai in topul imobilelor cu cele mai mari cresteri de pret in utimele 3 luni este ocupat de un imobil cu 35 de camere din zona Magheru. Daca la sfarsitul lunii decembrie 2009, acest imobil era scos la vanzare pentru 1.000.000 euro, pretul cerut la sfarsitul lunii martie este de 1.300.000.

Initial, proprietarii isi doreau o tranzactie rapida si au scazut pretul in mai multe randuri, timp de doua luni. Cumparatorii nu s-au aratat interesati, prin urmare, proprietarii au decis sa majoreze pretul si sa astepte. Imobilul are o suprafata utila de 760 mp, plus un teren de 225 mp. Fatada este recent renovata iar interiorul este amenajat modern.

Un pret cu 140.000 de euro mai mare decat in ianuarie 2010 este afisat de o vila noua cu 7 camere din Baneasa.

Construita in 2008 si cu o suprafata utila de 353 mp, pretul cerut pentru acest imobil a ajuns in prezent la 900.000 de euro pentru ca, intre timp, actualii proprietari i-au adus imbunatatiri si au reamenajat-o.

Pretul cerut al unui apartament de tip penthouse din zona Eminescu a crescut de la 210.000 euro la 350.000 euro in primul trimestru al acestui an. Apartamentul se afla intr-un imobil construit anul trecut, are patru camere si o suprafata utila de 140 mp.

Pretul este negociabil, iar viitorul proprietar va primi si un loc in parcarea subterana a imobilului. Apartamentul face parte dintr-un ansamblu rezidential care are paza asigurata.

In centrul istoric al Bucurestiului, in luna martie, un proprietar a crescut pretul unui imobil cu 9 camere la 145.000 euro, desi in perioada decembrie 2009 – februarie 2010, pentru aceeasi proprietate era dispus sa negocieze incepand de la 135.000 euro.

Imobilul are o suprafata utila de 663 mp, dar necesita renovare. Zona in care este amplasata proprietatea si terenul de 230 mp, i-au determinat pe proprietari sa creasca pretul, in ciuda faptului ca imobilul sta nevandut de mai multe luni.

Zona este un element important in stabilirea pretului unei proprietati. Este atuul unei case cu 3 camere si cu o suprafata utila de 125 mp in apropiere de Piata Victoriei.

Pretul acestui imobil a crescut cu aproape 20% in ultima luna. Daca din decembrie 2009 pana la mijlocul lui martie 2010, pretul cerut de proprietar pentru acest imobil era de 360.000 euro, in prezent, acesta incepe negocierea de la 430.000 de euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe