Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 iul. 2010

Impact isi continua activitatea normal si contesta deschiderea insolventei

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare

Impact Developer&Contractor (Impact) contesta decizia instantei de fond de admitere a actiunii formulate de Romconstruct SA Ploiesti privind deschiderea insolventei. Apreciem ca este o eroare judiciara pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la insasi definitia insolventei, conform Legii 85/2006, deoarece patrimoniul Impact SA nu este in situatia in care “fondurile banesti disponibile sa fie sub nivelul datoriilor exigibile”.

Dupa cum ati aflat probabil la inceputul acestui an, exista un litigiu intre Impact SA si Romconstruct Ploiesti, firma care solicita plata unui presupus debit datorat de Impact in valoare de 1.363.142 lei.

Conform informatiilor transmise de avocatii care au reprezentat compania Impact in dosarul nr. 323/3/2010 la termenul din data de 08/07/2010, actiunea formulata de Romconstruct SA Ploiesti privind deschiderea insolventei Impact SA a fost admisa. Detalii legate de dispozitivul sentinei nu ne sunt inca cunoscute, urmand sa revenim cu informatii suplimentare atunci cand vom primi comunicarea sentintei.

Insa in spiritul transparentei si pentru corecta informare a publicului, va comunicam ca:
1.Disponibilitatile in conturile de numerar si asimilate ale societatii Impact SA (probate cert si instantei) sunt de peste 10.000.000 lei, cu mult peste nivelul sumei de 1.363.142 lei solicitate de Romconstruct ca presupus debit, iar intrarile lunare de cash ale Impact sunt de circa 4.000.000 lei. Suntem surprinsi sa constatam ca acest lucru nu pare sa fi fost analizat de catre instanta avand in vedere ca, in conformitate cu definitia insolventei din Legea 85/2006, patrimoniul Impact SA nu este in situatia in care ”fondurile banesti disponibile sa fie sub nivelul datoriilor exigibile”.
2.Neachitarea sumei de 1.363.142 lei provine din faptul ca aceasta presupusa datorie nu este recunoscuta de compania Impact si constituie obiect de dispută judiciară în dosarele nr. 190/3/2010, 191/3/2010 şi 19/105/2010 aflate pe rolul Tribunalului Prahova – Secţia Comercială. Mentionam ca suma de 283.952,79 lei din cei 1.363.142 lei a si fost deja considerata ca nedatorata print-o sentinta din 20/05/2010. Aceasta arata ca instanta a constatat deja ca cel putin o parte din sumele solicitate de Romconstruct SA nu sunt certe si exigibile.

Date fiind cele de mai sus, apreciem ca admiterea actiunii Romconstruct de catre prima instanta este neintemeiata, drept pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor acesteia pornind de la insasi definitia insolventei, conform Legii 85/2006, deoarece Impact SA nu are o situatie a patrimoniului care sa se caracterizeze prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile.

Consultind o simpla balanta depusa la instanta – care arata platile ultimelor luni de zile – rezulta ca lmpact SA achita catre furnizori sume de bani mult mai mari si ca nu este nici pe departe in insolvabilitate.
Din realitatea ultimilor 2 ani au mai rezultat cazuri de astfel de decizii netemeinice de deschidere a procedurii insolventei luate impotriva unor companii serioase, care au reusit ca, prin recurs, sa anuleze solutiile instantelor de fond.

Romconstruct are datorii de 16 milioane lei la Impact
Pentru a clarifica relatia dintre Impact SA si Romconstruct Ploiesti, precizam ca Romconstruct a fost antreprenor general al dezvoltatorului Impact SA in perioada 2006-2008. Impact a reziliat contractul din cauza nerespectarii de catre Romconstruct a prevederilor contractuale, incluzand aici lucrari de proasta calitate precum si intirzieri repetate totalizand peste 200 de zile, care au atras daune materiale si de imagine in relatia cu clientii nostrii.

In acest moment Impact are de recuperate de la Romconstruct Ploiesti datorii de peste 16.000.000 lei dupa cum urmeaza:
– 1.197.486,25 lei reprezentand contravaloarea materialelor si serviciilor achizitionate de Romconstruct, acesta fiind un subcontractor care a lucrat cu materialele furnizate de catre Impact si care a folosit si alte bunuri puse la dispozitie de Impact. Din suma mentionata mai sus, este deja in curs executarea silită a instrumentelor de plată în valoare totală de 978.017,31 lei, în dosarul nr. 1416/2009;
– 14.995.390,73 lei reprezentand penalitati de intirziere la predarea lucrarilor de constructii de catre Romconstruct cu peste 200 de zile (dosarul nr. 39469 /3/2008, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti).

Impact isi continua activitatea normal
Subliniem faptul ca decizia primei instante de admitere a actiunii Romconstruct Ploiesti nu este definitiva. Impact isi va continua activitatea in mod normal, cu respectarea tuturor obligatiilor asumate in relatiile cu clientii, bancile, angajatii si actionarii, precum si a obligatiilor acestora fata de companie.

Simpla decizie judecatoreasca a admiterii cererii unui creditor nu inseamna faliment, cu atat mai mult cu cat consideram ca Solutia instantei este neintemeiata si nu a tinut cont de dovezile existente la dosar. Reiteram ca Impact va lupta cu toate mijloacele impotriva acestei sentinte netemeinice si va depune in data de 13.07.2010 cererea de recurs si va solicita suspendarea efectelor sentintei din dosarul nr.323/3/2010.

DESPRE IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR SA
Impact Developer & Contractor SA, infiintata in 1991 prin subscriptie publica, este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Compania, care a introdus conceptul de „ansamblu rezidential” in Romania, a dezvoltat pana acum in 5 orase 16 zone rezidentiale pentru mai mult de 2.000 de familii care locuiesc in case si apartamente. Portofoliul este completat cu 25.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale, precum si de servicii de administrare complexe.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe