Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
7 iul. 2009

In 2009 s-a construit mai putin fata de anul trecut

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut, in mai, cu 24,5% fata de mai 2008, iar in primele cinci luni din 2009 cu 9,4%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), conform NewsIn.

Mai 2009 fata de mai 2008

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele: la lucrarile de intretinere si reparatii curente – 38,7%, la lucrarile de reparatii capitale – 37,0% si la lucrarile de constructii noi – 17,0%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 29,8%, la cladirile nerezidentiale cu 25,0% si la cladirile rezidentiale cu 9,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2009, comparativ cu luna mai a anului anterior a scazut cu 20,3%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-37,5%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-36,7%) si la lucrarile de constructii noi cu 13,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la constructiile ingineresti (-27,4%), la cladirile nerezidentiale (-18,2%) si la cladirile rezidentiale (-4,6%).

Perioada 1 ianuarie -31 mai 2009 fata de perioada 1 ianuarie – 31 mai 2008

In primele cinci luni din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 9,4%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi si la lucrarile de reparatii capitale (-18,9%), precum si la lucrarile de constructii noi (-2,9%).

In ceea ce priveste tipurile de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 18,6% si cu 6,9% la cladirile nerezidentiale.

Volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale a crescut cu 8,0%.

In perioada 1 ianuarie – 31 mai 2009, comparativ cu primele cinci luni din 2008, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,9%.

Scaderea a fost evidentiata la urmatoarele tipuri de constructii: la constructiile ingineresti cu 13,9% si la cladiri nerezidentiale cu 0,4%.

La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 12,3%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 3,0%.

Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-18,9%) si la lucrarile de reparatii capitale (-15,7%).

Mai 2009 fata de aprilie 2009

Volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut, in luna mai 2009, cu 9,5%, fata de luna aprilie 2009.

Pe toate elementele de structura s-au inregistrat cresteri, respectiv la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+19,1%), la lucrarile de constructii noi (+ 7,8%) si la lucrarile de reparatii capitale ( +4,9%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 26,8%, insa s-au inregistrat scaderi la cladirile nerezidentiale (-4,5%) si la cladirile rezidentiale (-3,1%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2009, comparativ cu luna aprilie 2009, a inregistrat o scadere cu 1,6%.

Pe elemente de structura au avut loc scaderi la toate componentele.

Astfel, la lucrarile de reparatii capitale s-a raportat o scadere de 6,7%, la constructii noi de 3,1% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente de 0,1%.

In ceea ce priveste tipurile de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale cu 7,6% si la cladirile rezidentiale cu 4,4%. Constructiile ingineresti au inregistrat o majorare de 3,2%. 

 

 

 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe