Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 mai 2010

In ochii unui copil, casa arata cu totul altfel decat o vede un adult…

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare

Accidentele casnice sunt principalul motiv pentru care copiii sub 3 ani ajung la camera de garda si aproape 70% din copiii care isi pierd viata in accidente casnice au sub 4 ani. Copiii mici prezinta cel mai mare risc de a suferi accidente casnice pentru ca isi petrec o mare parte a timpului in interiorul casei. Aceasta este premisa de la care a pornit echipa Good Homes in derularea campaniei Good Homes: Copiii acasa.

Revista Good Homes isi propune ca timp de 2 luni sa familiarizeze adultii, parintii si viitorii parinti cu conceptul de “casa sigura pentru copii” si cu ce presupune acesta: metode, concepte, mijloace prin care putem contribui la preventia accidentelor casnice.

„In Romania traim intr-o societate asimetrica, care se dezvolta tehnologic si economic mult mai rapid decat nivelul mentalitatii. Mai ales cand vine vorba despre copii, inca ne ghidam dupa ce am invatat de la bunica. Iar la nivelul protejarii copiilor acasa, aceste sfaturi sunt de multe ori depasite de transformarile din ultimii 20 de ani. Tehnolgia a adus mai mult confort acasa, dar si mult mai multe pericole pentru copii. Iar aceste pericole nu sunt constientizate nici in cele mai educate clase sociale. In toate tarile civilizate exista campanii de profilaxie care tin ritmul progresului tehnologic. Nu si in Romania. De aceea am lansat campania „Copiii acasa”; singura campanie media din ultimii 20 de ani de responsabilizare a parintilor acasa. Anual mult mai multi copii sufera si mor din cauza accidentelor acasa decat din cauza tuturor bolilor luate la un loc. Diferenta este ca toate accidentele care se petrec acasa pot fi prevenite” a declarat Ioana Hodoiu, Manager editorial Good Homes.

In luna mai, revista Good Homes propune un ghid practic, dar si cu un concurs inedit, care se desfasoara pana pe 25 iunie, prin care cititorii revistei sunt invitati sa-si priveasca locuinta prin ochii unui bebelus si sa trimita solutiile lor la pericolele care le-au iesit in cale.

„Implicarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” in campanii si activitati de prevenire a accidentelor casnice la copil este o constanta in timp si o misiune care porneste din grija si dragostea pentru copii si din nevoia de a aduce parintilor cat mai multe informatii de natura sa apere viata, integritatea si sanatatea copiilor. In toate tarile lumii, accidentele copilului, cu precadere la virsta mica, reprezinta cea mai frecventa cauza de accesare a serviciilor medicale, de suferinta, de mortalitate, dar si de costuri medicale. Covarsitoarea majoritate a acestor situatii grave pe care noi le numim „accidente”…pot fi cu usurinta prevenite prin informarea parintilor si prin evaluarea mediului casnic in raport cu potentialele pericole. Copiii de virsta mica depind in totalitate de calitatea ingrijirilor pe care le primesc in familie, de calitatea mediului. Datele statistice pe plan international indica faptul ca frecventa si gravitatea accidentelor copilului de virsta mica este un indicator fidel al nivelului dezvoltarii umane al unei societati. In Romania, copiii de varsta mica sunt implicati in accidente casnice de aproximativ 3 ori mai frecvent decat in tari central europene” a declarat prof. Dr.Dan Mircea Enescu Director SCUC „Grigore Alexandrescu”.

Good Homes: “Copiii acasa” este campanie de informare si responsabilizare pentru o casa sigura, sustinuta de Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Parentime si Chicco.

Revista Good Homes constituie o colectie de povesti despre case si oameni, cu solutii de decorare marunte, dar ingenioase, cu propuneri de amenajari si sfaturi de la specialisti. Cu o echipa editoriala de profesionisti in domeniu, echipa Good Homes te face sa-ti placa la tine acasa!

O campanie de informare si responsabilizare pentru o casa sigura, initiata de Good Homes, sustinuta de Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe