Interdictia de construire de benzinarii in centrul Capitalei a fost eliminata

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 2 Iulie 2010, Ultima actualizare: 02 Iulie 2010

Consiliul Concurentei a constatat incalcarea Legii Concurentei de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prin interzicerea construirii de noi benzinarii in zona I, centrala, a Capitalei si a dispus eliminarea acestei interdictii, a informat, vineri, autoritatea de concurenta, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

benzinarii carburantiInderdictia trebuie ridicata in termen de 60 de zile de la data la care a fost comunicata decizia de constatare.

Consiliul Concurentei a finalizat investigatia declansata in 2006 si a constatat ca Hotararea CGMB nr. 195/2004, prin care s-a aprobat Regulamentul – Regimul de amplasare a statiilor de distributie a carburantilor pentru alimentarea autovehiculelor in Municipiul Bucuresti, reprezinta o interventie a autoritatii administratiei publice pe piata ce are ca efect restrangerea concurentei.

Hotararea Consiliului General de a interzice construirea unor noi benzinarii in anumite zone din Bucuresti constituie o bariera la intrarea pe piata comercializarii cu amanuntul de carburanti.

In acest fel, in aceste zone vor fi mai putini operatori, consumatorul beneficiind de o oferta redusa de produse si servicii” a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Autoritatea a solicitat, de asemenea, interventia institutiei prefectului, in calitate de reprezentant al Guvernului, pentru asigurarea respectarii deciziei Consiliului Concurentei si a mentinerii conditiilor unui mediu concurential normal in domeniul comercializarii cu amanuntul de carburanti din Municipiul Bucuresti.

Potrivit prevederilor art. 9 alin. (1) din Legea concurentei, sunt interzise orice actiuni ale organelor administratiei publice centrale sau locale, avand ca obiect sau putand avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe