Ionut Negoita: proprietarii vand teren si la 30% din pretul de achizitie

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 18 Iunie 2010, Ultima actualizare: 18 Iunie 2010

“Scaderi pe piata imobiliara ar mai putea fi, dar in niciun caz spectaculoase, pentru ca s-au dus destul de jos. La apartamentele vechi ar putea fi mai mult loc de scadere decat la cele noi, care au ajuns deja in zona normalitatii, pentru vremurile acestea”, a declarat omul de afaceri Ionut Negoita pentru Bloombiz.ro.

In opinia lui Negoita, pe segmentul terenurilor preturile vor scadea mult mai jos decat sunt in momentul de fata pentru ca in piata exista un excedent foarte mare de terenuri cumparate la vremea respectiva doar cu scopul de a fi revandute la preturi mai mari.

“Stiu situatii in care proprietarii vand teren si la 30% din pretul cu care l-au achizitionat. In Voluntari, Pipera, Popesti-Leordeni. Si asta in situatia in care bancile nu au trecut in forta la executari.

Am spus inca din perioada boom-ului imobiliar ca preturile la terenuri sunt mult umflate si a fost un fel de FNI. Au crescut ca un balon si era previzibil ca se va sparge”, a mai spus Negoita.

Despre programul Prima Casa, Negoita crede ca a ajutat destul de putin piata imobiliara prin faptul ca majoritatea locuintelor vandute au fost dintre cele vechi.

“Firmele private au fost nevoite sa se descurce singure, in conditiile in care piata este cum este, bancile isi pierd partea leului si jongleaza cu dobanzile si costurile dupa bunul plac, dar nu ai ce-i face”.

Intrebat ce efect ar avea o masura de amnistie fiscala data celor care aduc banii din afara fara a fi nevoiti sa justifice provenienta lor cu conditia platii unui anumit impozit la repatriere, omul de afaceri a afirmat ca ar fi o masura utila si ca s-a aplicat cu succes in Italia, unde s-au repatriat 95 de miliarde de euro.

Omul de afaceri este de acord cu taierea salariilor si a pensiilor dar numai ca o parte dintr-un program mai complex care sa includa obligatoriu reducerea numarului de bugetari si strategii pe termen lung care sa cuprinda investitii in tehnologia institutiilor de stat.

Articol de Andrei Ciltaru

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe