Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Decembrie 2019

La ce temperatură trebuie să vină apa caldă în calorifere?

scris de Corina Varlan in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 23 Decembrie 2019

Între apa caldă care ajunge la robinet și cea care circulă prin caloriferele din apartamentele bucureștenilor există diferențe de temperatură. Furnizorul în regim centralizat trebuie să se asigure că apa caldă de consum are, la punctul de delimitare a instalațiilor, o temperatură cuprinsă între 55 și 60 de grade Celsius. În cazul agentului termic, lucrurile stau cu totul diferit.

“Observ că este o necunoaștere cvasigenerală a contractului de furnizare. Una se discută despre apa caldă menajeră care trebuie să fie la consumatori și alta este agentul termic din calorifere. Trebuie să știm că acel agent termic este legat de o grilă, o diagramă de reglaj, în funcție de temperatura medie exterioară. Nu e trecut în contract efectiv – trebuie să aibă 55 de grade. Nu. Este o anexă la contract, și 90% nu au anexa aceasta, trebuie să o solicite”, a declarat Mihai Mereuță, președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, invitat la ediția din decembrie a emisiunii imoExpert, în cadrul căreia s-a discutat despre situația actuală a sistemului centralizat de termoficare și despre alternativele pe care le au românii. Dezbaterea integrală poate fi URMĂRITĂ AICI.

“Omul trebuie să se gândească – măi, sunt -2 grade, atunci ar trebui să am 53 de grade agentul termic. Sunt -15 grade, atunci ar trebui să aibă 59,5 grade. Această diagramă de reglaj e mai complexă, ține și cont de viteza vântului. Asta (n.r. este valabil) la 4 m/s”, a mai explicat el.

Furnizorul de energie termică al Capitalei, RADET, a dat recent faliment locul său fiind luat, din decembrie, de Termoenergetica. Circa 8.200 de blocuri și 320 de imobile în care trăiesc peste 1,2 milioane de locuitori și 4.900 de instituții, obiective sociale și agenți economici depind de energia termică furnizată de noua companie.

Sistemul centralizat de termoficare din București cuprinde 954 de km de conducte de rețele termice primare și 2.963 de km de conducte de rețele termice secundare.

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cine are de suferit în scenariul unei deconectări în masă de la sistemul centralizat de termoficare?

Avariile repetate și zilele petrecute în frig și fără apă caldă pe timpul iernii ar putea să îi determine pe mulți dintre bucureșteni să ia serios în considerare opțiunea...

citește mai departe
Un sistem centralizat de termoficare vechi și avarii la tot pasul. Cum am ajuns aici și care ar mai putea fi șansa Bucureștiului?

Un sistem centralizat de termoficare vechi, chiar și de mai bine de 50 de ani pe unele segmente, și peste jumătate de milion de locuințe care depind de el...

citește mai departe