Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 Februarie 2010

Lucrarile la autostrada suspendata din Bucuresti incep anul acesta

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 03 Februarie 2010

Primarul general Sorin Oprescu a spus, miercuri, ca lucrarile la primele trei module ale autostrazii suspendate vor incepe in 2010 si vor fi finalizate in 2011, iar la restul proiectului se va lucra de anul viitor.

 

Primarul Capitalei a prezentat, miercuri, planurile autostrazii suspendate, aratand ca aceasta va avea mai multe module. Oprescu a precizat ca lucrarile la primele trei module, care reprezinta parte de nord-est si nord-vest a autostrazii suspendate, vor incepe in acest an, urmand sa fie finalizate in 2011, conform Mediafax.

Astfel, primul modul al autostrazii suspendate va face legatura dintre viitoarea autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti si Soseaua Petricani, Soseaua Pipera, strada Avionului si Bulevardul Aerogarii. Cel de-al doilea modul va cuprinde lucrari pe Bulevardul Aerogarii, strada Elena Vacarescu, se va intersecta cu DN1 trecand prin Bulevardul Poligrafiei si Calea Grivitei, iar cel de-al treilea modul va cuprinde lucrari in Calea Grivitei, Calea Giulesti, va continua in spatele Lacului Morii si va ajunge pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti.

Aceasta prima parte a lucrarilor la autostrada suspendata va avea o lungime cuprinsa intre 7,5 si 11 kilometri.

Edilul sef al Capitalei a adaugat ca lucrarile la partea de sud-est si sud-vest a autostrazii suspendate vor fi incepute in cursul anului viitor.

Totodata, Oprescu a precizat ca inceputul lucrarilor la autostrada suspendata in partea de nord a Capitalei are legatura atat cu finalizarea lucrarilor la Pasajul Basarab, cat si cu inceperea lucrarilor la proiectul Ministerului Transporturilor privind autostrada Bucuresti-Ploiesti.

Primarul Capitalei a mentionat ca pentru realizarea modulelor sunt necesare o serie de alte lucrari de infrastructura pe strazile adiacente marilor bulevarde.

In acest sens, Oprescu a dat ca exemple proiectul de largire a strazii Avionului si realizarea Pasajului Doamna Ghica – Chisinau, precum si supralargirea Soselei Petricani.

In privinta finantarii lucrarilor la modulele autostrazii suspendate, Oprescu a spus ca “in hotararea de consiliu pentru autostrada suspendata vor fi trecuti indicatorii economici pe fiecare modul in parte, costurile urmand a fi trecute atat cu bani de la bugetul local, cat si cu bani dintr-un parteneriat public-privat”.

Banii necesari acestor lucrari urmeaza sa fie inclusi in bugetul municipalitatii care va fi supus pentru aprobare Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Toate lucrarile pe care le-am prezentat vor incepe anul acesta. O parte vor fi terminate in cursul anului, iar cele mai multe anul viitor. Imi cer scuze de pe acum pentru eventualul disconfort provocat de lucrarile pe care le vom demara”, a mai spus Sorin Oprescu.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe