Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 Decembrie 2009

Numarul autorizatiilor de constructie a scazut cu 20,8% in 2009

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 30 Decembrie 2009

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele 11 luni din acest an cu 20,8%, la 45.324 , fata de aceeasi perioada din 2008, iar in noiembrie cu 15,6% fata de octombrie, arata datele Institutului National de Statistica (INS) citate de NewsIn.

In primele 11 luni din acest an, cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-2942 autorizatii), Sud-Muntenia (-1847 autorizatii), Centru (-1802 autorizatii) si Nord-Est (-1790 autorizatii).

Noiembrie 2009 fata de octombrie 2009

In noiembrie s-au eliberat 3.463 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 62,1% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional arata o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in aproape toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in Sud-Muntenia (-127 autorizatii), Sud-Est (-117 autorizatii), Nord-Vest (-107 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-99 autorizatii).

In regiunea de dezvoltare Centru s-a inregistrat o crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale (+27 autorizatii).

Noiembrie 2009 fata de noiembrie 2008

In noiembrie 2009 s-au eliberat cu 632 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-156 autorizatii), Sud-Est (-132 autorizatii), Sud-Muntenia (-116 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-85 autorizatii). 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe