Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 August 2009

Numarul autorizatiilor de constructie a scazut in iulie 2009 cu 22,6% fata de iulie 2008

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 27 August 2009

Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale din luna iulie a anului curent a fost de 4.518, in scadere cu 22,6% fata de luna iulie 2008 si cu 4,8% fata de luna anterioara, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul National de Statistica (INS), informeaza NewsIn.

Iulie 2009 comparativ cu iulie 2008

In luna iulie a acestui an s-au eliberat cu 1.321 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent.

Scadere s-a regasit in toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante fiind in Bucuresti-Ilfov (-380 autorizatii), Sud-Muntenia (-304 autorizatii), Sud-Est (-203 autorizatii) si Nord-Est (-190 autorizatii).

Iulie 2009 comparativ cu iunie 2009

Dintre autorizatiile eliberate in iulie 2009 pentru construirea de cladiri rezidentiale, 64,1% au fost pentru zona rurala (2.894), iar restul pentru zona urbana (1.624).

Potrivit datelor INS, cele mai importante scaderi ale numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale au fost inregistrate in Sud-Muntenia (-170 autorizatii), Nord-Est (-66 autorizatii), Sud-Est (-24 autorizatii), Centru (-21 autorizatii) si Nord-Vest (-2 autorizatii).

In celelalte regiuni de dezvoltare s-au inregistrat cresteri foarte mici ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

Ianuarie – iulie 2009 comparativ ianuarie – iulie 2008

In primele sapte luni din acest an au fost eliberate 28.382 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 19,4% fata de perioada ianuarie – iulie 2008.

Cele mai afectate regiuni de dezvoltare au fost Bucuresti-Ilfov (-2032 autorizatii), Sud-Muntenia (-1087 autorizatii), Nord-Est (-796 autorizatii) si Sud-Est (-708 autorizatii).


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute


Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe