Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 August 2009

Oferta bancilor pentru Prima Casa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 19 August 2009

Bancile care au intrat in Programul Prima Casa percep dobanzi de minim 2,5% pentru creditele in euro, nu solicita comision de rambursare anticipata si accepta o gama larga de venituri, printre care se numara drepturile de autor, chiriile sau asigurarile.

Banca Transilvania

Pe langa avansul minim de 5%, Banca Transilvania percepe o dobanda de  10,23%, pentru creditul in lei si de 5,099%, pentru creditul in euro. In plus, clientul trebuie sa incheie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii care inseamna 3 rate de dobanda, precizeaza site-ul oficial al instutiei.

Banca nu solicita un comision de rambursare anticipata, dar aplica o taxa de gestiune lunara valabila doar pentru creditul in lei, ce reprezinta 0,2% pe luna, si un comision de gestiune datorat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, de 0,37% pe an, perceput la soldul creditului.

De asemenea, Banca Transilvania solicita clientilor un comision unic de analiza pentru emiterea unei promisiuni de garantare de 0,15%, aplicat la valoarea promisiunii unilaterale de creditare emisa de banca, pentru imobilele in constructie, aflate in rosu.

Beneficiarul creditului trebui sa asigurare locuinta achizitionata impotriva tuturor riscurilor. Drepturile de despagubiri vor fi cesionate in favoarea Statului Roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice.

In calculul dobanzii se ia in considerare EURIBOR 3M/ROBOR 3M in vigoare in ultima zi a trimestrului anterior. Actualizarile ulterioare ale ratei dobanzii se vor face trimestrial, in functie de EURIBOR 3M/ROBOR 3M in vigoare in ultima zi a trimestrului anterior si se aplica incepand cu prima zi a noului trimestru.

Alpha Bank

Dobanzile de referinta aplicate de Alpha Bank in cadrul programului Prima Casa sunt: dobanda ROBOR la 3 luni + 10,3% pe an pentru lei, si EURIBOR la 3 luni + 1,12% pe an pentru euro.

Clientii care aplica la Alpha Bank pot profita de o serie de beneficii suplimentare. Printre acestea se numara asigurarea locuintei cu o oferta speciala, printr-o societate de asigurari partenera si rambursarea anticipata a creditului fara niciun comision.

Alpha Bank acorda solicitantilor un card de credit,  AlphaCard VISA Credit sau Alpha MasterCard Credit, fara taxa de emitere in primul an.

In plus, clientii beneficiaza si de reduceri si facilitati la magazinele partenere prin intermediul Alpha Club, card netranzactional pe care il primesc gratuit daca suma creditelor tale depaseste 30.000 EUR (sau echivalent).

 

Raiffeisen Bank

——————–

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

——————–

Raiffeisen Bank percepe o dobanda de 12,83% pentru creditele in lei si 5,12% pentru imprumuturile in euro. Banca nu solicita comision lunar, de procesare sau de rambursare anticipata,dar clientii trebuie sa achite o taxa de evaluare a imobilului de 90 euro si doua comisioane FNGCIMM (Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii) : primul de 0,37%/an la soldul creditului si al doilea de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare.

Clientii Raiffeisen Bank nu vor achita comisioane de acordare, de administrare sau de rambursare anticipata.

Raffiensen ofera consiliere specializata pentru solicitantii imprumutului si accepta o documentatie simplificata, fara carte de munca.

BCR

Dobanda variabila stabilita in functie de indicele EURIBOR la 3 luni, la care se adauga o marja fixa de 3,8 pp pentru programul Prima Casa este 4,693 pe an.

BCR solicita un comision de acordare de 0,5% la acordarea creditului si evaluarea imobilului care costa 300 ron + TVA. In plus, clientul plateste si comisioanele de transfer interbancar, inregistrarea ipotecii si asigurarea imobilului.

Banca nu percepe comision de rambursare anticipata si nici comision lunar de administrare.

Capacitatea de rambursare se determina pe baza veniturilor realizate de catre solicitant si coplatitori, daca este cazul, din salarii, pensii, venituri provenite din contracte de inchiriere, dupa caz, dividende, venituri realizate in strainatate, din activitati independente, sau orice alte surse de venit dovedite prin documente legale, informeaza site-ul oficial al bancii.

In cazul persoanelor fizice nerezidente se accepta numai veniturile realizate din salarii.

Gradul maxim de indatorare se stabileste pentru fiecare client in parte si depinde, printre altele, de profilul de risc, comportamentul de plata si venitul net eligibil al acestuia.

Venitul net eligibil este determinat prin deducerea din venitul net a cosului minim de subzistenta, precum si a altor angajamente de plata lunare (de alta natura decat creditul): chirii si asigurari.

CEC

CEC acorda imprumuturi doar in lei, cu o dobanda de baza ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de risc, de 1,9 puncte procentuale pe an.

Nu se percep: comision de analiza a documentatiei, comision de gestiune credit, comision de rambursare anticipata, comision de neutilizare, comision de eliberare a extraselor de cont de credit

Clientii care apeleaza la creditul “Prima noastra casa” pana la data de 31.12.2009 pentru achizitionarea unei locuinte in valoare maxima de 60.000 euro (echivalent in lei), vor beneficia si de oferta promotionala.

Astfel, ei profita de  eliminarea comisionului de evaluare a garantiilor, in cazul locuintelor ale caror valori de achizitie nu depasesc 60.000 euro (echivalent in lei), de preluarea de catre CEC Bank a costurilor aferente primei de asigurare pentru primul an, in cazul locuintelor ale caror valori de achizitie nu depasesc 60.000 euro (echivalent in lei) si de posibilitatea obtinerii unui card de credit in baza analizei aceleiasi documentatii.

BRD

BRD ofera cea mai mica dobanda la euro de pe piata, respectiv de 2,5% + EURIBOR la 3 luni, pentru un credit contractat pe 20 de ani, si o dobanda de 2,75% pe an + EURIBOR la 3 luni, pentru o finantare acordata pe 30 ani.

Banca nu solicita comision de acordare, sau de rambursare anticipata. In plus, BRD permite clientilor sa ramburseze in rate egale sau descrescatoare. Venitul minim eligibil pentru imprumut este 400 euro, iar gradul maxim de indatorare este 67%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe