Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 Septembrie 2009

Patriciu a adus un britanic sa-i administreze afacerile cu birouri din Bucuresti

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 09 Septembrie 2009

Britanicul Ross MacDiarmid a fost desemnat administrator al firmelor Cascade Consulting Romania, Romulex Technology Construct, Cascade Imobiliar Consult si Baneasa Center, toate subsidiare ale fondului imobiliar Fabian, preluat in luna ianuarie a acestui an de catre omul de afaceri Dinu Patriciu, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Dinu Patriciu a preluat, prin achizitia Fabian pentru aproximativ 50 de milioane de euro, un portofoliu de 11 proprietati imobiliare, printre care patru cladiri de birouri finalizate in centrul si nordul Capitalei, dar si datorii de circa 76 de milioane de euro.

Cine este noul administrator al birourilor lui Patriciu

MacDiarmid il inlocuieste la conducerea firmei Baneasa Center pe britanicul Mark Holdsworth, unul dintre oamenii-cheie ai Fabian inca de la primele achizitii realizate pe piata locala in 2005.

In restul firmelor functia de administrator o detinea Livia Popa, financial controller in cadrul Fabian. MacDiarmid a mai lucrat in Romania in cadrul firmei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, iar ulterior a fost implicat in fondarea unor firme precum Dawnay Day Carpathian sau City Capital, cu activitate si pe piata locala.

In conditiile in care suprafata spatiilor de birouri goale din Bucuresti a crescut, iar nivelul chiriilor a inceput sa scada, proprietarii se vad in situatia de a cauta solutii pentru a pastra nivelul incasarilor la un nivel ridicat. “Constructia cladirii Cubic Center a fost finalizata, iar acum ne aflam in proces de livrare catre investitor (Fabian – n.r.).

Contracte de inchiriere nu au fost inca semnate, ci doar o serie de head of terms (acorduri de principiu – n.r.) cu potentiali chiriasi”, a declarat Oana Diaconu, reprezentant al firmei Expert RoInvest, dezvoltatorul cladirii. Imobilul situat in Pipera are o suprafata inchiriabila de 27.400 de metri patrati si reprezinta una dintre principalele cladiri finalizate anul acesta in Bucuresti.

Fabian a semnat in aprilie 2007 un contract cu firma dezvoltatoare prin care si-a asumat sa cumpere cladirea la momentul finalizarii. Potrivit termenilor agreati initial cu dezvoltatorul, Fabian urma sa plateasca 60 de milioane de euro pentru a-si trece proprietatea in portofoliu. Pretul a fost estimat in functie de valoarea contractelor de inchiriere semnate la momentul finalizarii, iar in lipsa acestora pretul ar putea sa fie mai redus. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe