Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 iul. 2009

Patriciu: As cumpara cladirea Guvernului daca statul ar fi dispus sa vanda

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Omul de afaceri Dinu Patriciu vede ca o oportunitate de a aduce bani la buget vanzarea in sistem lease-back a cladirilor statului, el insusi fiind dispus sa preia nici mai mult nici mai putin decat cladirea Guvernului.

„As cumpara cladirea Guvernului. Nu stiu sa va spun cat as da pentru ca trebuie sa fac o socoteala, cati bani bag in reparatii. Nu va vorbesc din teorie, va vorbesc din practica si va spun ca in domeniul asta exista sume enorme, de ordinul zecilor de miliarde, astazi in lume, pentru astfel de proprietati”, a declarat Dinu Patriciu intr-un interviu pentru Money Express.

In ceea ce priveste planurile din media, Dinu Patriciu a afirmat ca va investi zeci de milioane de euro in acest an in Adevarul Holding.

Omul de afaceri nu planuieste sa dezvolte inca Adevarul si in strainatate. „Cred ca Adevarul poate sa devina un holding regional, dar ma gandesc intai la dezvoltarea intensiva in Romania, pentru ca se petrece o consolidare a printului, in primul rand, dar si a televiziunilor”, a spus Patriciu.

Dinu Patricu a mai declarat ca una dintre hotararile strategice pe care le-a luat a fost dezvoltarea unei platforme de investitii in real-estate care se bazeaza pe proprietati in vestul Europei, in primul rand in Germania, pentru ca a fost cea mai stabila dintre tarile europene in acest domeniu.

„Nu s-a manifestat nici bubble-ul din 2006-2008, cu aceeasi intensitate ca in alte parti, si nici caderea atat de mare, e o piata extrem de stabila. Ea poate constitui baza de dezvoltare pentru proiecte de real estate noi din Europa de Est, in primul rand in Romania. Proiecte de o alta dimensiune decat cele care s-au facut pana acum”, a mai spus omul de afaceri.

Referitor la criza economica, Dinu Patriciu spune ca a scris despre criza de vreo 25 de saptamani, si are senzatia ca, in ceea ce ii priveste pe decidenti, scrie degeaba.

„Si am pretentia ca e logic ce spun. Am insa satisfactia ca unele dintre ele au intrat in dezbaterea publica. De exemplu, faptul ca Guvernul se imprumuta de 50 de milioane de euro pe zi, am scris si am vazut dupa aceea ca a fost preluat si a dat chiar drumul la dezbateri.

Sau masuri dintre cele pe care le-am propus, legate in primul rand de stimularea fiscala a cresterii economice, le-am vazut preluate de diverse partide, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Dar atata vreme cat nu se intampla nimic, e o fraza pe care am scris-o tot intr-un editorial. Orice decizie e mai buna decat nicio decizie. Or, decidentii nostri nu fac nimic”, a mai declarat Patriciu.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe