Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 aug. 2009

„Prima Casa” a determinat 64% dintre romani sa isi caute o locuinta

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Aproximativ 64% dintre romanii care prospecteaza piata imobiliara au decis sa isi cumpere un imobil, motivati de avantajele programului „Prima Casa”, insa 27% dintre respondenti au fost sceptici in legatura cu sansele de aplicabilitate ale acestuia, potrivit unui studiu realizat de TopEstate.ro, preluat de NewsIn.

Potrivit rezultatelor studiului, 27% dintre respondenti s-au aratat sceptici in ceea ce priveste sansele de aplicabilitate ale programului, in timp ce 9% au precizat ca ar opta pentru aceasta modalitate de finantare, insa nu se incadreaza in conditiile de eligibilitate impuse.

„Programul Prima Casa i-a stimulat pe romani sa ia o decizie pe care o amanau de mai mult timp. Potrivit rezultatelor studiului, 83% dintre cei care prospecteaza indeaproape in prezent piata imobiliara sunt hotarati sa isi cumpere o locuinta pe termen mediu, ceea ce demonstreaza ca piata tranzactiilor imobiliare incepe sa isi revina.

 

–––––––

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

–––––––

Iar acest trend ascendent la nivelul cererii se resimte si in numarul de solicitari pe care TopEstate.ro le-a primit in ultima perioada”, a declarat managerul general al portalului imobiliar, Mihai Stan.

In plus, datele studiului arata ca 15% dintre romanii care au nevoie de o casa intentioneaza sa isi achizitioneze imobilul in urmatoarele sase luni, in timp ce doar 2% au amanat aceasta decizie pentru anul 2010.

In ceea ce priveste valoarea maxima pe care romanii intervievati sunt dispusi sa o aloce pentru o locuinta, aceasta variaza in functie de tipul imobilului. Astfel, pentru o garsoniera acestia nu sunt dispusi sa plateasca mai mult de 42.000 de euro, in timp ce pentru un apartament cu doua camere suma alocata nu sare, in medie, de 58.000 de euro.

Totodata, pentru o casa noua, respondentii au declarat ca sunt dispusi sa aloce suma de 100.000 de euro.

De asemenea, romanii sunt optimisti atunci cand vine vorba de evolutia preturilor pe piata imobiliara, 56% dintre acestia considerand ca acestea vor mai scadea pe termen mediu si lung, in timp ce restul de 44% vad o majorare a costurilor in perioada urmatoare.

Studiul a fost efectuat la nivel national in perioada 1-31 iulie pe un esantion de 1.000 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 21 si 60 de ani.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe