Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 iul. 2009

„Prima Casa” ii scapa pe dezvoltatori de locuinte

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Dupa ce in 8 iulie a fost semnat primul contract pentru un apartament vechi prin acest program, in 10 iulie s-a vandut si prima locuinta noua.

La numai doua zile de la lansarea programului „Prima Casa”, guvernul a anuntat ca bancile primisera 10.000 de cereri pentru creditare, dintre care 25% pentru locuinte noi.

Chiar daca unii dezvoltatori, cu apartamente noi la vanzare si al caror pret depaseste pragul de creditare de 60.000 de euro, spun ca acest program nu este pentru ei, la polul opus se afla dezvoltatorii care vand locuinte cu preturi apropiate de pragul programului.

Zeci de cereri in „stand-by”

Dupa ce saptamana trecuta a fost semnat primul contract, pentru un apartament vechi de doua camere din Colentina, Bucuresti, a venit randul si primei locuinte noi vandute.

Impact a semnat vineri, 10 iulie, prima tranzactie a unui apartament de doua camere cu o sprafata utila de 60 de metri patrati.

Valoarea apartametului este de 79.000 de euro, iar familia va plati diferenta de 19.000 de euro din resurse proprii.

Si fratii Negoita, care dezvolta un proiect cu 1.680 de apartamente, din care 600 mai sunt inca disponibile, spun ca au primit pana acum 35 de cereri pentru locuinte.

„Avem o lista cu 30-35 de persoane care asteapta sa devina eligibili pentru acest program, dar mai mult ca sigur se incadreaza si vor putea cumpara un apartament”, ne-a declarat recent Ionut Negoita. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe