Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Administrator si asociat unic, Bucuresti

Ionut Stancu
TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L

activitate recentă 19 Oct 2020 la 10:59
avatar
3.8/5 rating
sfaturi
191 evaluări
primite
83 sfaturi
oferite

Descriere

Atom. Energie. Pamant... Univers. Mai departe nu prea stiu. Ceea ce imi este insa cunoscut ma defineste intrutotul prin devotamentul fata de ceea ce ma inconjoara, fata de tot ceea ce ma reprezinta, fata de datoria pe care cu profesionalism incerc sa o duc la bun sfarsit.

Pasiunea cu care fac fiecare pas se poate traduce in "ritual al nevoii de a rezolva o nevoie". Capitalul de incredere castigat in timp prin efort sustinut, prin seriozitate si promptitudine, prin analiza pas cu pas a tot ce inseamna "necesitatea clientului" sunt doar cateva caracteristici care m-au propulsat catre succesul de care ma bucur in fiecare zi, multumita existentei dumneavoastra, clientii mei, care nu numai ca mi-ati oferit un loc de munca special ci si sansa de a va demonstra ca devin, cu fiecare zi, mai bun in tot ceea ce fac.

Ma consider o identitate intr-o veche experienta. Mereu un nou inceput intr-un format deja consacrat, intr-un mediu ce ma defineste. Totusi, in "filele" urmatoare, imi puteti recunoaste stilul inconfundabil, charisma individuala avand ca liant ceea ce se numeste “parteneriat”, experienta si profesionalismul cu care, in timp, am rezolvat multe dintre solicitarile din ce in ce mai riguroase, fiecare dintre acestea reprezentand o noua provocare.

Am incredere in mine, in clientii si colaboratorii mei ca vom forma acel inel perfect inchis intru succes! Cu fiecare etapa incheiata, o alta mai ingenua isi deschide aripile catre o treapta superioara.

Va invit sa ma cunoasteti, sa ma recunoasteti, sa ne strangem mainile satisfacuti de fiecare colaborare reciproc-avantajoasa ce ne va oferi satisfactia pe care o asteptam: dumneavoastra pentru ca obiectivul urmarit a fost indeplinit, eu pentru ca am reusit sa va implinesc visul.

Dorești să fii sfătuit de un expert?

Pentru a posta întrebări este necesar să fi autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi oferite 83 sfaturi
Ionut Stancu a răspuns:
9 aug. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna seara!

In cazul programului Prima Casa, interdictia de vanzare a fost / este impusa in primii 5 ani de la achizitie, cu exceptia situatiei in care cumparatorul achita din surse proprii creditul accesat.
Dupa aceasta perioada, apartamentul se poate vinde fara restrictii in conditiile solicitarii acordului de instrainare de la banca creditoare, respectiv de la Ministerul de Finante. Acordul se elibereaza nominal (pe numele cumparatorului).

Tranzactia se poate efectua in doua etape, astfel:

1. In situatia cea mai favorabila, cand cumparatorul dispune 100% de surse proprii. In aceasta situatie se efectueaza vanzarea iar pretul se vireaza parte in contul bancii creditoare iar restul in contul dvs, in calitate de vanzator. Ulterior vanzarii, notarul instrumentator se ocupa de radierea ipotecii din Cartea Funciara;

2. Daca vanzarea se efectueaza prin credit bancar accesat de cumparator, avansul si parte din credit sunt directionate catre banca dvs creditoare iar restul in contul indicat de dvs. Aceeasi procedura este valabila pentru radierea ipotecii din Cartea Funciara.

Pentru nelamuriri, ma puteti contacta la 0748.88.99.26, Ionut Stancu

 • Rating răspuns 3.67/5
 • 3 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
3 aug. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna ziua!
Pentru detalii suplimentare, ma puteti contacta la tel. 0748.88.99.26 sau prin e-mai: ionut.stancu@imobiliare-acasa.ro.
In functie de zona in care este amplasata proprietatea, m-as putea ocupa personal sau v-as recomanda pe unul dintre colegii din agentiile colaboratoare.

Va doresc o zi agreabila!
Ionut Stancu
Broker/Owner
www.imobiliare-acasa.ro

 • Rating răspuns -/-
 • 0 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
20 iun. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna seara!
In cazul in care nu puteti ajunge in fata unui Notar pentru autentificarea unei Promisiuni bilaterale de vanzare, puteti face un act sub semnatura privata care sa tina loc de Promisiune/Antecontract.
Orice Promisiune de vanzare, indiferent de natura incheierii (autentificata notarial sau sub semnatura privata), va fi semnata (OBLIGATORIU) de catre parti si insotita de un cuantum al avansului/arvunei stabilita de comun acord si care se vireaza in contul Promitentului vanzator de catre Promitentul cumparator.
In cazul in care avansul se achita in numerar (ceea ce ar presupune o limita maxima pentru intreaga tranzactie de 50.000 lei conform codului fiscal), Promitentul vanzator recunoaste prin actul incheiat incasarea sumei.
Presupunand ca Partile sunt in imposibilitatea de a se intalni pentru a semna actul, exista posibilitatea (recunoscuta de Instantele de Judecata) de a incheia un act sub semnatura privata prin e-mail, Promitentului cumparator revenindu-i sarcina sa transfere in contul Promitentului vanzator, cu titlu de avans/arvuna, suma inscrisa in act.
Ulterior, la autentificarea Contractului de vanzare (de aceasta data DOAR in fata unui Notar public), se va achita restul de pret.
Referitor la detaliile transferului, in cazul incheierii unui act sub semnatura privata, va recomand sa datati actul si, eventual sa-i alocati un numar de ordine (ex. Promisiune de Vanzare 01/20.06.2020).
Mult succes in tranzactie!

 • Rating răspuns 4.33/5
 • 3 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
31 mart. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna ziua!

Discutand la modul general si teoretic, bancile pot finanta imobilele asigurabile. Cu alte cuvinte, aceste imobile nu pot fi prezente pe listele PMB in categoria Rs1 sau Rs2.
Mai specific decat atat, exista situatiile in care imobilele incadrate in categoriile de urgenta pot fi finantate conditionat. Din experienta, Alpha Bank si, mai nou, Raiffeisen Bank, finanteaza (prin credit ipotecar) astfel de imobile insa, depinde foarte mult si de evaluarea interna a fiecareia dintre cele doua institutii.
In ceea ce priveste creditul "Prima Casa", acesta este mai restrictiv, avand in vedere ca discutam despre o co-garantare (banca si Statul Roman). In acest sens, chiar daca imobilul ce urmeaza a fi preluat in garantie nu se gaseste pe lista imobilelor incadrate intr-o anumita clasa de risc seismic, poate fi refuzat datorita vechimii.
Intr-adevar, nu exista un agregator in ceea ce priveste acest aspect iar acceptarea in garantie a unui imobil, asa cum am mentionat mai sus, depinde foarte mult de decizia interna a bancii.
Va sugerez sa alegeti cu mare discernamant imobilul si sa tineti cont inclusiv de potentialul viitor de revanzare al acestuia.
Va doresc mult succes in deciziile dvs!

 • Rating răspuns -/-
 • 0 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
16 mart. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna ziua!
In primul rand, un apartament evaluat la valoarea de 28.000 EUR nu poate fi incadrat decat la un confort de nivel 3. Dupa suprafata pe care o comunicati, acesta se incadreaza la confort 2.
Din punct de vedere legal, nu exista vreo legatura intre evaluarea bancii (efectuata prin intermediul unui expert) si solicitarea de pret din partea vanzatorului. Dar problema nu se rezuma la asta ci la expresia: "este prost cel care ofera, nu cel care cere".
Din punctul meu de vedere, adevarul este undeva la mijloc, luand in considerare un pret mediu in cartierul Militari de cca 1000 EUR/mp util.
In concluzie, proprietarul poate solicita oricat, indiferent de nivelul de expertiza intocmita de un evaluator.

 • Rating răspuns 4/5
 • 2 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
24 feb. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Nu este nevoie de precontract ci de contract de vanzare.
Cu siguranta, Notarul va stipula in act conditii echidistante ce pentru ambele parti. Important este ca fiecare dintre parti sa respecte intocmai conditiile din contract deoarece acesta prevede si clauze penalizatoare.
Ca exemplificare, contractul de vanzare poate stipula faptul ca "la neplata a 2 rate consecutive, actul devine nul iar partile vor fi repuse in situatia anterioara a autentificarii documentului, cu retinerea de catre vanzator a tuturor sumelor incasate pana la acel moment".
Documentele proprietatii ar trebui transmise cumparatorului la data vanzarii insa, pentru siguranta dvs, poate fi predat un set de copii simple sau legalizate.
In ceea ce priveste avansul, v-as recomanda un minim de 10% din pretul stabilit pentru vanzare.
Plata ratelor se poate face si in numerar, in limita a 50.000 lei, conform art. 10 din Legea 70/2015 din Codul Fiscal. Pentru siguranta dvs, va recomand ca toate sumele ce se vor achita cu titlu de rata lunara sa se faca prin transfer bancar.

 • Rating răspuns 4/5
 • 2 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
24 feb. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna ziua!
Desigur, se poate autentifica un contract de vanzare cu plata in rate, in conditiile pe care le stabiliti de comun acord (avans, rata lunara, perioada, rest de plata, dobanda etc).
In contractul de vanzare si in Cartea Funciara se va nota ipoteca legala in favoarea dvs, pana la achitarea integrala a pretului. In urma platii ultimei transe, dvs, in calitate de vanzator, aveti obligatia de a va prezenta la Notarul instrumentator al vanzarii sau la orice alt Notar de pe teritoriul Romaniei pentru a da o declaratie de incasare integrala a pretului cu care cumparatorul va radia sarcina/ipoteca din Cartea Funciara.
Pentru mai multe detalii referitoare la continutul contractului de vanzare ma puteti contacta prin e-mail, la adresa: ionut.stancu@imobiliare-acasa.ro sau la telefon: 0748.88.99.26.
O saptamana agreabila!

 • Rating răspuns 4.67/5
 • 3 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
18 feb. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna ziua!
Ratele pentru orice tip de credit se achita incepand de la data autentificarii contractului de vanzare respectiv a contractului de ipoteca.
Acestea nu pot fi autentificate decat in momentul receptiei imobilului deoarece:
- notarul instrumentator si banca nu vor autentifica cele doua acte fara sa aiba la dispozitie receptia finala a imobilului;
- va recomand sa solicitati evaluatorul desemnat de banca DOAR in momentul in care apartamentul poate fi livrat "la cheie" deoarece, altfel, riscati ca pretul rezultat din raportul de evaluare sa nu se incadreze in nevoile dvs in ceea ce priveste valoarea creditului.
Va doresc mult succes!

 • Rating răspuns 2/5
 • 1 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
17 feb. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna seara!
Intr-o tranzactie, exista 2 "variante" de pret: cel convenit de comun acord intre parti si cel care reiese in urma efectuarii raportului de evaluare de catre evaluatorul ANEVAR, in situatia in care cumparatorul acceseaza un credit imobiliar.
Antecontractul / Promisiunea de vanzare reprezinta acordul de vointa al partilor prin care isi creeaza obligatii una fata de cealalta in vederea tranzactionarii unui imobil.
Astfel, prin Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare, vanzatorul se obliga sa vanda respectiv, cumparatorul se obliga sa cumpere.
Tocmai de aceea, partile stabilesc prin acest acord un avans (care, la semnarea Promisiunii poate fi mai mic decat cel solicitat de banca, restul de avans urmand a fi achitat pana in ziua vanzarii sau chiar in ziua vanzarii) si penalitati pentru situatia nerespectarii obligatiei de a (mai) vinde respectiv de a (mai) cumpara, astfel:
- pentru nerespectarea obligatiei / refuzul de a cumpara, cumparatorul pierde avansul achitat cu titlu de arvuna;
- pentru nerespectarea obligatiei / refuzul de a vinde, vanzatorul returneaza cumparatorului dublul sumei primite cu titlu de arvuna.
In plus, in situatia achizitionarii cu credit imobiliar, apare si cea de-a treia clauza penalizatoare (sau, mai degraba spus, de readucere a partilor in situatia initiala) care specifica urmatoarele:
- in situatia nefinalizarii tranzactiei din motive independente de vointa partilor, inclusiv a clauzei fortei majore, vanzatorul returneaza cumparatorului avansul primit iar partile sunt puse in situatia anterioara autentificarii Promisiunii de Vanzare.
Tinand cont ca aspectul de mai sus are principala legatura, in cele mai multe cazuri, cu refuzul bancii de a mai acorda creditul (deoarece este vorba, cu siguranta, de anumite probleme de ordin juridic legate de imobil), pentru recuperarea avansului se poate solicita bancii o adresa prin care sa specifice, in mod oficial, ca refuza acordarea creditului si care va fi prezentata Notarului instrumentator pentru solutionarea situatiei.
Ori, in situatia dvs, banca va poate finanta in continuare, in conditiile completarii de catre dvs a restului de pret, convenit prin Promisiunea de Vanzare. Prin urmare, acest aspect incadreaza tranzactia ca fiind incalcata de catre cumparator iar Notarul instrumentator va consemna acest aspect.
Va recomand ori sa purtati o discutie diplomatica cu vanzatorul sau sa faceti un efort pentru suplimentarea pana la.pretul convenit pentru a evita pierderea avansului.
Va doresc o seara agreabila si mult succes in urmatorii pasi!

 • Rating răspuns 5/5
 • 1 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
10 feb. 2020
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Buna seara!
In aceasta situatie, exista 2 situatii posibile:
1. Sa achitati restul de credit si sa solicitati bancii dovada platii integrale, aceasta urmand a fi transmisa catre Oficiul de Carte Funciara pentru radierea ipotecii;
2. Sa solicitati acordul de instrainare aferent proprietatii (atat bancii cat si Ministerului de Finante) in vederea vanzarii proprietatii. In aceasta perioada puteti semna o Promisiune de Vanzare care sa va asigure atat dvs cat si cumparatorului, rezervarea proprietatii. Durata de obtinere a acordurilor mai sus mentionate este de 3 - 14 zile (la Ministerul de Finante, termenul legal este de 30 de zile insa, mentionez din experienta, il vol elibera mai devreme).
Daca mai aveti si alte nelamuriri, va rog sa ne scrieti!

 • Rating răspuns 3/5
 • 2 evaluări