Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 Noiembrie 2009

Radiatoare: bine de ştiut

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco
Ultima actualizare: 13 Noiembrie 2009

Ce trebuie să ştii atunci când îţi alegi un radioator pentru casa ta şi care sunt cele mai noi modele de radiatoare citeşte în continuare.

Ce se poartă
Nu mai sunt la modă radiatoarele de fontă sau oţel pe care le găsim în apartamentele vechi. Formele lor au evoluat, de la dispunerea elemenţilor până la culoarea pe care o au.
Sfat: dacă nu îţi permiţi unul nou, dar totuşi vrei o schimbare, noi îţi recomandăm să îţi vopseşti singur caloriferul de acasă. Alege o culoare tare care se potriveşte cu întreg ambientul din cameră şi efectul este garantat. Noile modele sunt fie electrice, fie în legătură cu centrală termică, sunt dispuse vertical sau orizontal şi au forme care sunt mai degrabă opere de artă decât simple obiecte funcţionale din casă.

Înainte de montare
Gabriela Urbanschi, reprezentant Decorad Industrie îţi spune de ce trebuie să ţii cont înainte de a monta un radiator: “Trebuie respectat necesarul termic – este bine că acest necesar să reiasă dintr-un calcul termic exact, realizat de o firmă de proiectare HVAC, care va ţine cont de poziţia casei/apartamentului, materialele de construcţie folosite (cărămidă, BCA), tipul şi grosimea izolaţiei, tâmplăriei”.

Nu orice instalator este şi inginer
Sfatul Gabrielei Urbanschi este să apelezi la un inginer de instalaţii pentru calculul termic: „Cei mai mulţi beneficiari nu apelează la inginerii de instalaţii pentru acest detaliu, considerând că orice instalator poate să facă estimativ un calcul termic şi din acest motiv nu sunt dimensionate corect radiatoarele sau chiar sunt supradimensionate cu mult peste necesar ceea ce înseamnă costuri suplimentare din partea beneficiarului şi disconfort termic”.

Cum alegi radiatorul

  • Îl alegi în funcţie de amenajarea camerei:
  • Se recomandă montarea lor în zona ferestrelor sau o pereţilor exteriori
  • Dacă există situaţia unor pereţi vitraţi mari, cu sticlă până la pardoseală, atunci se recomandă convectoarele (minicanal) sau ventiloconvectoarele de pardoseală (clima canal)
  • Dacă peretele de sticlă este fix şi nu se deschide către o terasă, atunci se pot folosi radiatoare cu înălţime foarte mică pornind de la 8 cm.
  • În bucătarii sunt potrivite radiatoarele de inox, iar în băi poţi alege unele multifuncţionale care sunt şi suport pentru prosoape, dar au incorporate şi oglinzi.

Articol EXCLUSIV online
Text: Elena Drăghici
Foto: Decorad

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe