Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 Aprilie 2010

Reabilitarea termica: 61 euro/mp, la un bloc cu patru etaje

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 12 Aprilie 2010

Reabilitarea termica a unui bloc cu patru etaje si cu 20 de apartamente costa 61 de euro pe metru patrat, fara TVA, in conditiile in care se asigura placarea fatadelor exterioare cu polistiren ignifugat cu o grosime de 10 cm si tamplarie PVC, potrivit standardelor de cost realizate de MDRT, precizeaza NewsIn.

“Investitia de baza pentru reabilitarea termica a unui bloc de cu un regim de inaltime P+4E ajunge la 287.456 lei, respectiv, 68.442 euro, iar costul unitar pe metru patrat este de 256 lei, respectiv de 61 euro”, prevede proiectul privind “Standardele de cost pentru lucrarile de investitii finantate din fonduri publice” propus de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, obtinut de NewsIn.

Preturile nu includ TVA si nici cheltuielile pentru asigurarea utilitatilor si pentru proiectare si asistenta tehnica.

Astfel, costul termoizolarii unei garsoniere este de 2.257 euro, al unui apartament de doua camere de 52 mp este de 3.172 euro, iar al unui apartament de trei camere cu o suprafata de 66 mp este de 4.026 euro.

Blocul de locuinte luat ca referinta de reprezentantii MDRT are o arie utila incalzita de 1.122 mp si un volum util incalzit de 2.844 mp.

Lucrarile de interventii asupra anveloparii cladirii prevad placarea cladirii cu polistiren expandat ignifugat PEX cu grosimea de 10 cm, termoizolatie din placi de polistiren expandat ignifugat a terasei cu grosimea de 16 cm, tamplarie PVC pentacamerala cu clapete autoreglante, termoizolatie din placi de polistiren expandat egnifugat cu grosimea de 8 cm a planseului peste subsol si a zonelor de intrare in cladire si desfacerea si remontarea tevilor de alimentare gaze, se arata in proiect.

La stabilirea costului total, MDRT a luat in calcul “preturile la nivelul lunii ianuarie 2010 pentru materiale, utilaje si transport, salariul mediu brut pe ramura comunicat de INS la nivelul anului 2009 pentru manopera, un profit obtinut de dezvoltator de 5% si alte cheltuieli indirecte in limita maxima de 10% si tranportul materialelor pe o distanta de 10 km”.

In martie, guvernul a anuntat ca 110 de blocuri sunt in pregatire pentru intrarea in programul de finantare pentru reabilitare termica in acest an, adica 3.494 de apartamente.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe