Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 Decembrie 2008

Refinisarea pereţilor

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco
Ultima actualizare: 11 Decembrie 2008

Dacă v-aţi hotărât să faceţi acest lucru singuri pentru că nu vreţi să depindeti de zugravi, iată câteva sfaturi care vă vor fi la îndemână.

1.Trebuie să începeţi cu spălarea humei. Pentru aceasta se folosesc o bidinea şi apă simplă. Dar atenţie, pentru că această acţiune se face în general de oameni avizaţi, spălarea humei poate dura destul de mult, aşa că vă sfătuim să vă luaţi un ajutor.

2.Înlăturaţi huma perfect, altfel, în timp vopseaua lavabilă se va umfla şi va crapa.

3.Spălarea pereţilor daţi cu humă se face în următoarea ordine: se începe cu tavanul, apoi pereţii lăturalnici, de sus în jos, niciodată invers.

 

4.Se desprinde vechea tencuială până când ajungeţi la zidărie. În continuare trebuie să lăsaţi să se usuce bine.

5.După ce v-aţi asigurat că totul este uscat bine, folosiţi un şpaclu pentru a netezi eventuale denivelări.

6.Aplicaţi gletul (a cărui uscare durează cel puţin o zi pe timp de vară; nu uitaţi să deschideţi geamurile). După uscare gletul trebuie şmirgheluit şi amorsat. În final aplicaţi vopseaua lavabilă.

7.Dacă optaţi pentru o nuanţă de vopsea colorată ce se prepară la centrele specializate, ţineţi minte codul culorii pentru a o prepara de câte ori doriţi.Specialiştii recomandă vopseaua lavabilă pentru că aderă bine pe orice tip de material.

8.Şi, în final, nu uitaţi că vă înhămaţi la o treabă grea, destinată specialiştilor aşa că trebuie să vă înarmaţi cu răbdare, să fiţi în formă şi mai ales meticuloşi.

Părerile cititorilor
6 păreri
 • ionut

  mai oameni buni nu intelegeti ca o lucrare de calitate nu poate sa coste putin?Stiti cum este dai un ban da stai in fata.Calitatea costa.Sa faci o lucrare de calitate necesita timp sa fie facuta ca la carte si timpul costa bani.Asa ca acei zisi meseriasi care lucreaza pe nimica toata dau o mare buleala ca sa se incadreze in tim si mai ales in bani iar daca nu fac asta sar putea sa ramaneti cu treaba nerezolvata.Asa ca aveti mare grija.Si parerea mea este ca nu oricine poate face o lucrare de calitate daca nu are si o anume experienta.Trebuie sa ai mana formata ca sa sti sa folosesti sculele cu care lucrezi altfel……….iese o mare SPOIALA

 • imobiliare ploiesti

  Parerea mea este ca nu oricine se poate incumeta la o astfel de treaba, in ziua de azi sunt atat de multi someri din sfera constructiilor, incat cu siguranta poti gasi pe cineva care sa fie si priceput si sa iti lucreze si ieftin.

 • Claudia Ciuta, imobiliare.ro

  Am luat in considerare comentariile primite si am imbunatatit si dezvoltat acest articol. Va multumim si asteptam feedback-ul dumneavoastra in continuare.

 • oana roman

  Sint absolut de acord cu comentariile celor doi, si anume, ca articolul nu are un temei real!
  Isi bate joc de noi, persoana care l-a scris !
  Intimplator, eu chiar am retusat (DOAR RETUSAT) peretii de acasa, singura…a meritat, pt ca am economisit foarte multi bani, evident (venise un cretin care incepuse sa-mi spuna niste povesti….ca sa poata face un pret pe masura)…dar, trebuie sa fiti in forma, sa va inarmati cu rabdare si sa fiti meticulosi
  VA DORESC SUCCES!

 • claudiu radut

  Articolul acesta e scris de cineva care habar nu are de tehnologie.Nici daca camera e 2x2plus tavan NU va fii gata intr-o zi.Daca trebuie sa si speli huma dureaza o vesnicie.Credeti voi ca omul de rind poate aplica gletul?Sint o groaza de “meseriasi”care dau chix la glet care trebuie sa se usuce si smirgheluit apoi amorsat si apoi zugravit !Chiar asi vrea sa-mi demonstreze persoana care a scris articolul ca este posibil altfel cineva si-a batut joc de ea,iar ea la rindul ei ne insulta ineligenta.Articolul e RIDICOL!

 • Cristina Spataru

  “Este uşor şi puteţi termina chiar în ziua în care ai început.”

  afirmatia e cel putin hilara, mai ales acum, pe timpul asta. nu e nevoie sa fi zugrav sau specialist sa iti dai seama ca asa ceva nu e posibil. un pic de respect cand ne indemnati la astfel de actiuni, deloc simple, pt oamenii neavizati si neobisnuiti cu acest gen de munca. daca e sa faci singur toata treaba, numai dupa spalatul peretilor dati cu huma esti un om terminat. ca sa nu mai vb ca si in timp de vara, ca sa se usuce gletul e nevoie de cel putin o zi.

  si nici suma de plata pt un zugrav sau o echipa de mesteri nu e realista.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe