Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 August 2009

Romanii vaneaza chilipirurile imobiliare din Ungaria si Bulgaria

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 04 August 2009

Criza a facut ca pretul locuintelor sa scada peste tot in lume. Din America si pana in Rusia, pietele imobiliare au urmat acelasi trend, astfel incat in ofertele de vanzare ale agentiilor imobiliare poti gasi adevarate chilipiruri. Iar romanii cu bani nu par sa ocoleasca aceste oferte.

Adrian Sischin, directorul regional al companiei imobiliare Remax Romania, a declarat pentru evz.ro ca numarul romanilor care isi cumpara o casa in strainatate nu este deloc mic, cei mai multi optand pentru o proprietate in Ungaria sau Bulgaria.

“Ungaria este cautata pentru o mare parte din romanii aflati in apropierea granitelor, datorita preturilor mult mai mici, in timp ce proprietatile de vacanta din Bulgaria, de la Marea Neagra, sunt o alternativa competitiva la oferta similara din Romania“, a precizat reprezentantul companiei imobiliare.

In ceea ce priveste preturile, oferta aceleiasi agentii arata ca, de exemplu, in Ungaria, o casa la tara, de 150 de mp, dotata cu toate utilitatile si cu un teren aferent de aproape 1.600 de mp, este scoasa la vanzare cu 37.000 de eruo.

“O casa cu teren si gradina, intr-o localitate aflata aproape de granita, in Ungaria, a fost in ultimul an, si continua sa fie, substantial mai ieftina decat o proprietate similara din Romania.

De exemplu, in apropierea Aradului sunt numeroase case cumparate in localitati din Ungaria, aflate aproape de Nadlac”, sustine Adrian Sischin.

51.000 de euro , apartament de lux in Bulgaria

In Bulgaria, oferta de apartamente noi ii face pe romanii sa opteze pentru locuinta la bloc.

In zona Varnei, apartamentele noi, cu vedere la mare sunt vandute cu preturi cuprinse intre 700 si 900 de euro pe metru patrat.

De exemplu, pentru un apartament cu o suprafata de 60 de mp, cu living, dormitor, bucatarie, grup sanitar, situat intr-un complex cu piscina si loc de joaca pentru copii, se cere un pret de 51.000 de euro.

Casa cu piscina si jacuzzi in Las Vegas

Ceva mai departe, in SUA, la Las Vegas, o casa cu o suprafata de 300 de mp, dotata cu trei garaje, piscina, jacuzzi, cinci dormitoare, trei bai si bucatarie complet utilata, se vinde cu 210.000 de euro.

Casa in strainatate, ca o necesitate

Romanii nu achizitioneaza insa case peste hotare doar cu scopul de a investi, ci si din necesitate.

Cei mai multi romani care cumpara proprietati in afara tarii sunt emigranti romani care s-au stabilit in diferite tari din USA, Canada sau Europa.

“Pentru marea lor majoritate, visul de a avea o proprietate a fost unul din motivele pentru care au emigrat din Romania.

Acestia invetesc intr-o proprietate, prima proprietate, imediat ce si-o permit.

In USA, preturile au scazut substantial si aceasta perioada este oportuna pentru o investitte in prima proprietate”, precizeaza reprezentantul companiei imobiliare.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe