Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 Noiembrie 2009

Statul nu ar trebui sa finanteze constructia de locuinte

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 05 Noiembrie 2009

Statul nu ar trebui sa mai aloce fonduri pentru constructia de locuinte, iar Ministerul Dezvoltarii lucreaza la un proiect de act normativ pentru reglementarea unui sistem de tip parteneriat public-privat intre constructori, primarii si banci, a declarat, joi, Gheorghe Popescu, director in minister.

“Nicaieri in lume guvernul nu mai construieste locuinte“, a afirmat Gheorghe Popescu, fost sef al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), informeaza Mediafax.

El a adaugat ca finantarea constructiei de locuinte de la bugetul de stat nu rezolva problemele legate de locuire din Romania.
Popescu a spus ca Ministerul Dezvoltarii lucreaza la un proiect de act normativ care vizeaza infiintarea unor “entitati” formate din constructori, primarii si banci, sistemul urmand sa functioneze la nivelul intregii tari si sa devina functional in 2010.
El a spus ca statul ar urma sa subventioneze unele dobanzi la credite si sa puna la dispozitie terenuri pentru realizarea locuintelor.
Intrebat daca implementarea acestui sistem ar putea conduce la desfiintarea ANL sau a unora dintre programele derulate de agentie, Popescu a spus ca nu are informatii si ca o decizie in acest sens ar putea fi luata “la un nivel mai inalt”.
S-ar putea ca ANL sa intre intr-o entitate pe zona Bucurestiului“, a spus Popescu.
El a reiterat ca in acest an vor fi date in folosinta peste 6.000 de locuinte, din care 3.400 construite prin ANL, 1.400 de locuinte sociale si 1.300 de unitati pentru chiriasii din casele nationalizate.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe