Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Septembrie 2013

Tipuri de agenti imobiliari. Care este cel mai potrivit pentru tine?

scris de Blitz Imobiliare

Atunci cand ai o proprietate de vanzare sau de inchiriat, cand vrei sa cumperi sau sa inchiriezi, devii actor principal al pietei imobiliare. Poti sa-ti rezolvi problemele pe cont propriu sau poti sa apelezi la consiliere de specialitate. Este optiunea ta! La fel poti proceda si atunci cand ai probleme cu instalatia elctrica, cand tevile sunt infundate sau cand sunt scurgeri de gaz.

Tipuri de agenti imobiliari. Care este cel mai potrivit pentru tine?Cand alegi sa lucrezi cu specialisti, platesti pentru un serviciu bine prestat si, mai presus de toate, pentru garantia calitatii. In imobiliare, acest lucru este certificat de un contract de reprezentare imobiliara, iar reprezentarea imobiliara imbraca doua forme in functia de pozitia in care te afli in cadrul tranzactiei imobiliare respective:

– reprezentarea vanzatorului/ proprietarului, care presupune consilierea imobiliara specifica, evaluarea, un plan complex de marketing, scopul final fiind identificarea unui client solvabil care sa achizitioneze oferta imobiliara in cele mai bune conditii financiare pentru vanzator/ proprietar de locuinta de inchiriat.

– reprezentarea cumparatorului/ chiriasului, presupune consilierea imobiliara, identificarea ofertelor, prezentarea acestora si solutionarea nevoii imobiliara in cele mai bune conditii. Acestor activitati specifice li se adauga si altele adiacente, cum ar fi consilierea financiar-bancara sau consilierea juridica.

Unii sunt de parere ca agentii imobiliari intermediari, care domina in proportie covarsitoare peisajul imobiliar romanesc, se afla in situatie de conflict de interese, reprezentand ambele parti implicate in tranzactia imobiliara. Altii, sunt de parere ca starea de conflict apare, din contra, atunci cand cele doua parti sunt reprezentate de agenti imobiliari diferiti, fiecare dintre ei aparand interesele partilor pe care le reprezinta.

Iti prezentam mai jos 3 tipuri de agenti imobiliari lasandu-ti posibilitatea de a alege cea mai buna solutie pentru tine.

1. Agent al vanzatorului/ proprietarului. Reprezinta si apara exclusiv interesele acestuia in cadrul tranzactiei imobiliare, oferind totodata cu onestitate si profesionalism toate informatiile pe care cumparatorul/ chiriasul le solicita, in limita confidentialitatii datelor personale ale vanzatorului. proprietarului.

2. Agent al cumparatorului/ chiriasului. Reprezinta si apara exclusiv interesele acestuia in cadrul tranzactiei imobiliare. Spre deosebire de tipul anterior, agentul cumparatorului/ chiriasului este o persoana foarte dinamica, un foarte bun negociator, dispus sa “hartuiasca” vanzatorul/ proprietarul sau agentul acestuia pentru a-si indeplini misiunea.

3. Agentul dublu sau agentul intermediar, reprezinta ambele parti in mod egal in cadrul procesului imobiliar, datorandu-le in aceeasi masura onestitate si confidentialitate. Agentul imobiliar intermediar joaca rolul de mediator intre cele doua parti, nu favorizeaza niciuna dintre ele, este un foarte bun psiholog si negociator.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum cerni anunțurile de închiriere pentru a-ți găsi locuința perfectă? Sfatul expertului în imobiliare

Ai pornit în goana după chirie și acum ai ajuns în etapa în care cauți printre numeroasele anunțuri publicate online cu proprietăți de închiriat în speranța că vei găsi...

citește mai departe
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Cât de sigur este să lucrezi ca femeie în imobiliare? Situații de vulnerabilitate și metode de prevenție

Femeile care activează în domeniul imobiliar din România se confruntă uneori în activitatea profesională cu diverse situații dificile, în special în interacțiunile avute cu clienții, dar și în dinamica...

citește mai departe
Evită capcanele! Ce verifici când vinzi sau cumperi o casă? Așa te ajută un agent imobiliar profesionist

Te pregătești să vinzi sau vrei să cumperi o casă? Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le verifici, mai întâi, pentru a te asigura că vei evita capcanele...

citește mai departe
Ai o nevoie imobiliară? Vezi cum poți acționa în această perioadă

Dacă ai o nevoie imobiliară, atunci această perioadă poate fi una ideală pentru a iniția o discuție cu un agent imobiliar alături de care să cauți locuința pe care...

citește mai departe