Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 Octombrie 2009

Toamna a adus cresteri in sectorul constructiilor

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 28 Octombrie 2009

In luna septembrie 2009 s-au eliberat 4.724 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 23,4% fata de luna septembrie 2008, inregistrand o usoara crestere, respectiv de 1,5% fata de luna august 2009, potrivit datelor transmise, miercuri, de Institutul National de Statistica si preluate de NewsIn. 

Septembrie 2009 fata de septembrie 2008

In luna septembrie 2009 s-au eliberat cu 1.441 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-385 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-265 autorizatii), Centru (-195 autorizatii), Sud-Muntenia (-188 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-142 autorizatii).

Septembrie 2009 fata de august 2009

Din cele 4.724 autorizatii eliberate in septembrie 2009 pentru construirea de cladiri rezidentiale, 64,3% sunt pentru zona rurala.

Potrivit datelor INS, distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in patru regiuni de dezvoltare, respectiv in Centru (+153 autorizatii), in Bucuresti-Ilfov (+77 autorizatii), in Nord-Vest si in Sud-Est (+4 autorizatii fiecare).

In celelalte regiuni de dezvoltare s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

1 ianuarie – 30 septembrie 2009 fata de 1 ianuarie – 30 septembrie 2008

In perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2009 s-au eliberat 37.758 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 20,4% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-2641 autorizatii), Sud-Muntenia (-1469 autorizatii), Nord-Est (-1424 autorizatii) si Centru (-1238 autorizatii). 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe