Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 Decembrie 2009

Tranzactiile imobiliare in judetul Cluj au scazut cu 24% in perioada ianuarie-noiembrie 2009

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 16 Decembrie 2009

Numarul tranzactiilor imobiliare inregistrate de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj (OCPI) in perioada ianuarie – noiembrie 2009 a scazut cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa de marti al institutiei, si inscrierile ipotecilor au scazut cu 59%, iar numarul avizelor de scoatere din circuitul agricol a terenurilor, in vederea constructiei, s-a redus cu 43%.

“In perioada ianuarie-noiembrie 2009, se constata o scadere cu 24% a numarului de tranzactii imobiliare inregistrate in evidentele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In cazul inscrierii ipotecilor in Cartea Funciara, se observa o reducere cu 59 de procente pentru intervalul ianuarie-noiembrie 2009, in comparatie cu aceeasi perioada de timp din 2008. De asemenea, numarul avizelor pentru scoaterile din circuitul agricol a scazut cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, se arata in documentul citat.

Oficiul de cadastru clujean mai anunta ca si numarul lucrarilor de cadastru depuse la institutie a scazut cu 21%.

Datele care arata cresteri se refera la eliberarea titlurilor de proprietate – cu 1% mai mult in primele noua luni ale anului fata de 2008 – si a exproprierilor in interes national – cu 238% mai mult in perioada ianuarie-noiembrie 2009 fata de 2008, datorita lucrarilor la centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca si a Autostrazii Transilvania.

Totodata, in luna noiembrie se observa o scadere a tuturor serviciilor oferite de OCPI Cluj fata de luna octombrie a acestui an – desi incepand cu luna august s-au inregistrat cresteri, de la luna la luna, in privinta tanzactiilor imobiliare.

“In luna noiembrie 2009, se constata o scadere la aproape toate operatiunile inregistrate de Serviciul de Publicitate imobiliara. Astfel, se observa o reducere cu 15% a numarului de tranzactii imobiliare fata de luna octombrie 2009 (septembrie/octombrie se inregistra o crestere cu 33 de procente).

In cazul inscrierii ipotecilor in Cartea Funciara, statisticile arata o crestere cu 14% fata de inregistrarile pentru luna precedenta (septembrie/octombrie – 27% crestere)”, se arata in comunicatul remis presei.

In noiembrie, s-au inscris cu 5% mai multe constructii in CF decat in octombrie, desi cresterea septembrie/octombrie a fost de 49%. Totodata, in luna noiembrie au fost eliberate cu 8% mai multe titluri de proprietate decat in octombrie, dar lucrarile de cadastru au fost cu 11 procente mai scazute – si la acest capitol, in lunile precedente, respectiv septembrie/octombrie, s-a inregistrat o crestere cu 10%.

La fel, in noiembrie, au fost eliberate cu 52% mai putine avize de scoatere a terenurilor din circuitul agricol.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe